Foto: Gata Pabērza kolāža

Sporta pasaulē turpinās uguņošana – knapi kā pierimušas Tokijas olimpiskās emocijas, kad hokejisti jau sarūpēja iemeslu vēl nepacietīgāk gaidīt šoziem gaidāmās Pekinas spēles, bet fonā tikmēr ikrus jau iesilda mūsu volejbola izlase, kas gatavojas Eiropas čempionātam. MVP atliek vien dežūrēt pie šī pārpilnības raga un tvert bagātības... Lūk, kā mums gāja pagājušajā nedēļā.

Zelta kamanas sašķīdušas... Traumas, konkurences trūkums un Oskara Melbārža agonija

Foto: F64

Pirms pusotra gada Sigulda un visa Latvija uzgavilēja bobsleja kvartetam Oskaram Melbārdim, Daumantam Dreiškenam, Jānim Strengam un Arvim Vilkastem, kas beidzot kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, lai saņemtu godam nopelnītās Soču olimpisko spēļu čempionu zelta medaļas. Šodien, Pekinas olimpiādes priekšvakarā, ierindā vairs nav neviena no viņiem četriem. Kas notika?

Lasīt vairāk

Armands Puče: Čekists runā par mieru

Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

"Ja sports ir miers, un saprotams – arī hokejs šajā gadījumā ir miers, tad jau arī Lauris Dārziņš ir miers. Miķelis Rēdlihs nav miers, jo viņu izmeta pērn no komandas. Znaroks arī nevar būt miers, jo viņa znots ir pret Putina režīmu, bet – Putins automātiski Savicka pierakstos ir miers." Rīgas "Dinamo" komandas aizbildņa Svētā Jura savdabīgo retoriku jaunās KHL sezonas priekšvakarā, liekot pretī faktus, savā komentāra slejā ar ierasto ironiju analizē Armands Puče.

Lasīt vairāk

Nodzert Hruščovu... Basketbola 'aktieru' cīņa ar komunismu 'aukstā kara' laikā

Foto: flickr.com

"PSKP Centrālās komitejas ģenerālsekretārs Ņikita Hruščovs esot vēlējās nodzert amerikāņus, jo īpaši, ievērojamāko šīs komandas pārstāvi. Kā vēlāk stāstīja Čemberlens, Hruščovs paziņojis: Neviens no šejienes neaizbrauks, kamēr vien pie galda sēdus paliks kaut viens cilvēks!" Pasaules slavenākā basketbola triku meistaru grupa "Harlem Globetrotters" savā pastāvēšanas laikā pieradusi pie dažādiem brīnumiem, tomēr nekas nelīdzinās piedzīvojumiem, piecdesmito gadu beigās tiekot pie sen gaidītās iespējas uzstāties Maskavā...

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā atzīmējām kādu apaļu jubileju – 30 gadus kopš Mihaela Šūmahera debijas sacīkstes Pirmajā formulā, kur vēlāk par leģendu kļuvušais vācietis nokļuva tikai brīdī, kad viens no konkurentiem nonāca cietumā, kā arī apkopojām interesantākos stāstus iz sporta vēstures par komandas biedru kautiņiem ar bēdīgām sekām, ko nesen aktualizēja notikumi Turcijas futbolā.

Kas gaidāms "MVP"

Šajā nedēļā aprunāsimies ar vienu no spēlētājiem, kas pagājušās nedēļas nogalē kaldināja Latvijas hokeja izlases atgriešanos olimpiskajā apritē, izcīnot Pekinas spēļu ceļazīmi. Vēl atgriezīsimies arī pie dažām būtiskām un satraucošām Tokijas spēļu atskaņām, portugāļu superzvaigznes Krištianu Ronaldu izprovocēti, paskaitīsim dažus futbola rekordus, mēģināsim noskaidrot, kā lai atrod elektrības slēdzi kādā no Latvijas sporta būvēm, kā arī nedaudz neparastā formātā sagaidīsim nākamo nozīmīgo sporta notikumu – Eiropas čempionātu volejbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!