Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu otrās kārtas mačā starp Sanantonio "Spurs" un Oklahomasitijas "Thunder" komandām tiesneši svarīgā brīdī nefiksēja acīmredzamu pārkāpumu.

13,5 sekundes pirms pamatlaika beigām "Thunder" spēlētājs Dions Veiterss ievadīja bumbu spēlē no sāna līnijas. Manu Džinobili no "Spurs" viņu ļoti aktīvi sedza, un Veiterss ar elkoni iesita pretiniekam, izbrīvējot sev vietu un cenšoties piespēlēt komandas biedram. Lai arī tiesnesis skatījās tieši tajā virzienā viņš pārkāpumu nefiksēja.

Tiesa, "Spurs" komanda pārvēra bumbu un ieguva iespēju pēdējās sekundēs izraut uzvaru, tomēr pēdējais metiens nebija precīzs, un Sanantonio komanda piedzīvoja zaudējumu ar 97:98. Pēc mača šai epizodei tika pievērsta liela uzmanība, un tiesnešiem nācās atzīt kļūdu.

"Spēles laikā noteikumu pārkāpumu nesaskatījām, tomēr pēc epizodes izvērtēšanas video atkārtojumā bijām vienisprātis, ka bija jāfiksē uzbrukuma piezīme "Thunder" spēlētājam Veitersam. Nekad iepriekš vēl nebijām saskārušies ar šādu epizodi," strīdīgo momentu pēc spēles žurnālistiem skaidroja tiesnesis Kens Mauers.

Arī vairākas bijušās NBA zvaigznes atzina, ka nekad šādu epizodi laukumā nebija redzējuši, tomēr tiesnešiem bija jāfiksē pārkāpums, jo Veiterss nospēlēja rupji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!