Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) noslēguma turnīrā otrdien uzvaru izcīnīja Bruklinas "Nets" vienība, kuras pamatpiecinieka centra pozīciju aizpildīja Latvijas basketbolists Rodions Kurucs. Pirmo uzvaru trīs Orlando aizvadītajās spēlēs izcīnīja arī Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda.

Bruklinas "Nets" klubs ar rezultātu 119:116 (40:34, 33:31, 21:23, 25:28) pieveica līgas līderi Milvoku "Bucks" komandu, bet Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 109:104 (27:37, 29:23, 19:22, 20:13, 14:9) papildlaikā pārspēja Sakramento "Kings" basketbolistus.

Kurucs spēli sāka pamatpiecniekā, lielāko daļu no tās aizvadot centra pozīcijā, kurā viņš aizstāja Džeretu Alenu. Basketbolists laukumā pavadīja 28:34 minūtes, izceļoties ar desmit punktiem (2/3 divpunktu metienos, 2/8 trīspunktu metienos), četrām atlēkušām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm un divām pārtvertām bumbām.

Cēsnieks arī divreiz kļūdījās, trīsreiz pārkāpa noteikumus, bet, viņam esot laukumā, klubs pretiniekiem piekāpās ar viena punkta deficītu.

Spēles pirmajā puslaikā Latvijas basketbolists bieži sedza pagājušās sezonas vērtīgāko spēlētāju Janni Adetokunbo, kurš 16 minūtēs sakrāja 16 punktus, tikai vienreiz metot neprecīzi no spēles. Taču ar veiksmīgām darbībām izcēlās arī Kurucs, kurš gan guva astoņus punktus, gan deva savu artavu aizsardzībā.

Bruklinas komanda, kurai palīdzēt nevarēja deviņi tās basketbolisti, pārsteidzoši precīzi izpildīja tālmetienus, pirmajā puslaikā realizējot 14 no 32 trīspunktniekiem. Pateicoties šai precizitātei, komanda puslaika pārtraukumā bija vadībā ar rezultātu 73:65.

Otrajā puslaikā "Bucks" komandai vairs nepalīdzēja komandas līderi Jannis Adetokunbo un Kriss Midltons, kuri tika atpūtināti, savukārt "Nets" komanda vairs nespēja mest tik precīzi no trīspunktu metienu distances.

Kuruca izpildījumā grozam secen lidoja vairāki tālmetieni, bet vidzemnieks spēlēja nozīmīgu lomu spēles izskaņā, izceļoties ar nepieciešamām darbībām bez bumbas.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 26 punktiem bija Timotejs Luvavu-Kabaro, kurš līdz šim NBA karjerā tik daudz punktu vienā mačā nebija guvis. Savukārt Milvoku komandas sastāvā nepārspēts ar 16 punktiem tā arī palika Adetokunbo, 13 komandas basketbolistiem spēlējot starp 14 un 24 minūtēm.

"Nets" pēc pirmā triumfa noslēguma turnīrā ar 32 uzvarām 67 spēlēs joprojām ieņem astoto vietu Austrumu konferencē, bet vietu virs komandas atrodas Orlando "Magic" vienībai, kurai ir šāda paša bilance. Savukārt "Bucks" ar 54 panākumiem 68 mačos joprojām ir pirmajā vietā visā līgā.

Dalasas "Mavericks" komandas rindās Porziņģis atzīmējās ar 27:21 minūtēm, kurās viņš sakrāja 22 punktus (6/11 divpunktu metienos, 0/7 trīspunktu metienos, 10/11 soda metienos), septiņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un divas pārtvertas bumbas. Liepājnieks trīs reizes kļūdījās, sakrāja sešas piezīmes, bet, viņam spēlējot, Dalasas klubs pretiniekiem zaudēja ar piecu punktu deficītu.

Spēles pirmā daļa labāk padevās Sakramento kluba basketbolistiem, ar kuriem aizsardzībā nespēja tikt galā "Mavericks" vienība. Savukārt Porziņģim nepadevās tālmetieni, bet basketbolists vairākkārt izprovocēja noteikumu pārkāpumus, trāpot astoņus no deviņiem soda metieniem.

Pēc pirmajām 24 minūtēm vadībā ar četru punktu pārsvaru bija "Kings" komanda, bet Porziņģim puslaika pārtraukumā bija jau 14 punkti.

Taču spēles otrajā puslaikā liepājnieku ievērojami ietekmēja piezīmes, kuru dēļ viņš vairākkārt tika pietaupīts. Sesto, pēdējo piezīmi Porziņģis nopelnīja trīs minūtes pirms sīvās spēles pamatlaika beigām.

Pamatlaika izskaņā iespēju izraut uzvaru neizmantoja Deārons Fokss, bet papildlaikā krietni veiksmīgāka bija "Mavericks" vienība. Tās panākumu ar 34 punktiem, 20 atlēkušajām bumbām un 12 piespēlēm kaldināja Luka Dončičs, bet "Kings" rindās 28 punkti un deviņas piespēles Foksam.

"Mavericks" komanda ar 41 uzvaru 70 spēlēs saglabā septīto vietumu Rietumu konferencē, bet "Kings" 67 spēļu laikā uzvarējusi 28 reizes. Sakramento vienība joprojām ir 12. pozīcijā konferencē.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēļu teksta tiešraidi, kurā var uzzināt detalizētāku maču notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!