Foto: AP/Scanpix/LETA

Kājas traumas dēļ visa nākamā sezona būs jāizlaiž Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) supertalantam Četam Holmgremam, kuru Oklahomasitijas "Thunder" šovasar draftēja ar otro numuru.

Kā vēsta "The Athletic" apskatnieks Šems Karanija, basketbolists iedzīvojies labās pēdas traumā, tāpēc nākamajā sezonā viņš debitēt NBA nevarēs.

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FShamsCharania%2Fstatus%2F1562802172664102919&widget=Tweet

Savainojumu 20 gadus vecais basketbolists guva šovasar turnīrā, kurā profesionāli basketbolisti spēlē kopā ar amatieriem.

213 centimetrus garais Holmgrems var spēlēt centra un spēka uzbrucēja pozīcijās. Viņš vairākkārt salīdzināts ar Kristapu Porziņģi un tiek uzskatīts par vienu no pēdējo gadu spožākajiem talantiem.

Holmgrems šovasar spēlēja NBA Vasaras līgā, vidēji mačā atzīmējoties ar 12 punktiem un 7,7 atlēkušajām bumbām. Savā vienīgajā sezonā koledžā basketbolists caurmērā katrā no spēlēm atzīmējās ar 14,1 punktu, 9,9 atlēkušajām bumbām un 3,7 bloķētiem metieniem.

Pērn Holmgrems pārstāvēja ASV izlasi Latvijā notikušajā Pasaules kausā U-19 izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!