Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Minesotas "Timberwolves" basketbolists Kārls-Entonijs Taunss trešdien publicējis video sociālajā vietnē "Instagram", kurā sportists atklāti runā par savu māti, kura saslimusi ar koronavīrusu "Covid-19". Taunss tādējādi vēlas pievērst sabiedrības uzmanību slimības nopietnībai.

Basketboliste māte, kura šobrīd atrodas mākslīgajā komā, jau kādu laiku cīnās par savu veselību pēc saslimšanas ar "Covid-19", medijam ESPN apstiprināja "Timberwolves" klubs.

Savukārt vēlāk tapis zināms, ka ar koronavīrusu inficējies arī sportista tēvs, kuram simptomi nav tik smagi. Viņš šobrīd savās mājās veic 14 dienu karantīnu.

"Mani vecāki pagājušās nedēļas sākumā nejutās labi," video stāsta Taunss. "Mana pirmā reakcija bija nekavējoties lūgt medicīnisku palīdzību. Nav iemesla gaidīt – jādodas uz tuvāko slimnīcu."

"Timberwolves" pārstāvja māsa ieteikusi slimniecei veikt koronavīrusa pārbaudi, jo abu bērnu mātei pēc iestāšanās slimnīcā nav palicis labāk.

"Viņai bija drudzis, un temperatūra nekrita zemāk par 39,4 grādiem pēc Celsija. To varēja dabūt līdz 38,5 grādiem, izmantojot medikamentus, bet tad temperatūra nakts laikā atkal kāpa. Sliktāk palika arī viņas plaušām, klepus kļuva spēcīgāks," turpina sportists, kurš katru reizi ticējis, ka nākamais medicīniskā personāla solis beidzot palīdzēs.

Drīz vien sekojis arī progress, tomēr tas bijis tikai īslaicīgs. Mediķi lēma sportista mātei pieslēgt plaušu ventilatoru.

"Viņa jau kādu laiku bijusi mākslīgajā komā. Kopš tās dienas, protams, neesmu varējis ar viņu runāt. Tikai saņemu ziņas par viņas stāvokli. Tas ir smagi. Ik dienu sekojam līdzi, kā viņai iet. Mēs domājam pozitīvas domas. Esmu tas, kurš cenšas visiem ģimenē saglabāt spēku," klāsta Taunss.

"Mana ģimene man lūdza izveidot šo video, lai cilvēki apzinātos, ka slimība ir patiesi smaga. Pret šo slimību nevar attiekties vieglprātīgi. Lūdzu, uzmanāt savas ģimenes, jums tuvākos cilvēkus draugus un paši sevi. Piekopjat sociālo distancēšanos. Lūdzu, nedodaties uz vietām, kur pulcējas daudz cilvēku. Tas tikai palielinās iespējas inficēties ar nāvējošu slimību. Mūsu ģimene turpinās cīnīties ar šo slimību. Mēs to pieveiksim. Mēs uzvarēsim," noteica basketbolists.

ASV pēdējo dienu laikā piedzīvojusi strauju inficēto iedzīvotāju skaitu. Valstī šobrīd konstatēti jau 68489 koronavīrusa gadījumi, bet bojā gājuši 1032 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!