Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" uzbrucējam Kevinam Durantam būs jāievēro septiņu dienu ilga karantīna, kuras dēļ viņš izlaidīs četras spēles, ziņo medijs ESPN.

Durantam bijusi saskarsme ar kādu cilvēku, kurš guvis pozitīvus Covid-19 pārbaudes rezultātus. Pats basketbolists gan ar slimību inficējās jau maijā. NBA uzstādītajās pārbaudēs viņam uzrādījušās slimības antivielas, kā arī pēdējo dienu laikā viņam trīs pārbaužu rezultāti bijuši negatīvi.

"Nets" komandai šonedēļ paredzētas četras spēles, basketbolistiem tiekoties ar "Jazz", "76ers", "Grizzlies" un "Thunder" vienībām. Ja Durants turpinās gūt negatīvus Covid-19 pārbaužu rezultātus, viņš laukumā varēs atgriezties vien 12. janvārī, kad komandai jāspēlē pret Denveras "Nuggets" vienību.

NBA spēlētāju ģimenes locekļi un tuvas kontaktpersonas arī tiek regulāri pārbaudītas. Kā kāds no viņiem gūst pozitīvu testa rezultātu, spēlētājam jāiziet kontaktpersonu noteikšanas un karantīnas protokoli, min ESPN.

Līgas Covid-19 protokoli gan neatdala spēlētājus ar antivielām pret slimību no tiem basketbolistiem, kuriem šādu antivielu nav. Medijs ESPN uzsver, ka zinātniekiem nav zināms, cik lielu imunitāti pret slimību sagādā tās antivielas.

Kevins Durants pagājušo sezonu izlaida 2018./2019. gada NBA finālsērijas laikā pārciesta Ahilleja cīpslas savainojuma dēļ. Šo sezonu uzbrucējs uzsācis izcili, vidēji mačā atzīmējoties ar 28,2 punktiem, 7,0 atlēkušajām bumbām un 4,8 rezultatīvām piespēlēm.

Pie lielas teikšanas pagaidām nav ticis Latvijas basketbolists Rodions Kurucs, kurš laukumā ticis trijās no septiņām spēlēm. Iespējams, ka Duranta iztrūkums varētu dot kādu papildu iespēju "Nets" rindas pārstāvošajam cēsniekam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!