Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) ceturtdien noslēdzās maiņu darījumu termiņš, komandām gatavojoties sezonas beigu daļai.

Ceturtdien drīz pēc Duranta nonākšanas "Suns" komandā notika vēl viens vērienīgs trīs komandu maiņas darījums, kā rezultātā līgas rekordists "triple double" rādītājā Rasels Vestbruks no Losandželosas "Lakers" pārcēlies uz Jūtas "Jazz" komandu.

Kopumā darījumā iesaistītas "Lakers", "Jazz" un Minesotas "Timberwolves" vienības un astoņi spēlētāji.

"Jazz" no "Lakers" ieguva Vestbruku, Huanu Toskano-Andersonu un Demjenu Džounsu, kā arī 2027.gada drafta pirmās kārtas izvēli.

"Lakers" rindas papildināja ar Diandželo Raselu, Maliku Bīzliju un Džaredu Vanderbiltu, savukārt Minesotas komanda ieguva Maiku Konliju un Nikeilu Aleksandru-Vokeru, 2024.gada drafta otrās kārtas maiņas tiesības, kā arī 2025.un 2026.gada drafta otrās kārtas izvēli.

Vestbruks Losandželosas vienības rindās pēdējo divu sezonu laikā aizvadīja 130 spēles, vidēji mačā gūstot 17,4 punktus, atdodot 7,2 rezultatīvas piespēles un izcīnot 6,9 bumbas zem groziem.

34 gadus vecais spēlētājs karjeras lielāko daļu (11 sezonas) aizvadīja Oklahomasitijas "Thunder", kuras rindās 2017.gadā tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētaju jeb MVP. Tāpat Vestbruks deviņas reizes izvēlēts dalībai Visu zvaigžņu spēlē un ar 198 "triple double" ir līgas rekordists šajā rādītājā.

2019.sezonā Vestbruks no "Thunder" pārcēlās uz Hjūstonas "Rockets", vēl pēc gada tika aizmainīts uz Vašingtonas "Wizards", bet 2021.gadā nonāca "Lakers".

26 gadus vecais Rasels šosezon vidēji mačā guvis 17,9 punktus, izcīnījis 3,3 bumbas zem groziem un atdevis 6,2 rezultatīvas piespēles, bet metienus no spēles realizējis ar 46.5% precizitāti, savukārt viņa vienaudzis Bīzlijs vidēji guvis 13,4 punktus, izcīnījis 3,6 atlēkušās bumbas un atdevis 1,7 rezultatīvas piespēles, kamēr Vanderbilds vidēji izcēlies ar 8,3 punktiem, 7,9 bumbām zem groziem un 2,7 rezultatīvām piespēlēm.

"Timberwolves" jaunpienācējs, 35 gadus vecais Konlijs šosezon Jūtas kluba rindāš vidēji spēlē guva 10,7 punktus, atdeva 7,7 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,5 bumbas zem groziem, bet 24 gadus vecais Aleksandrs-Vokers atzīmējās ar 6,3 punktiem, 1,6 atlēkušo bumbu un 2,1 rezultatīvu piespēli.

Savukārt Toskano-Andersons un Džounss šosezon "Lakers" rindās lielu spēles laiku nebija spējuši izpelnīties un vidēji guva attiecīgi - 2,7 un 2,5 punktus mačā.

Eriks Gordons NBA maiņu pēdējā dienā triju komandu darījumā ir nonācis Losandželosas "Clippers" komandā, bet Džons Vols - Hjūstonas "Rockets", ziņo NBA.

"Clippers" ir ieguvusi aizsargu Gordonu, Memfisas "Grizzlies" - Lūku Kenardu, bet "Rockets" saņēmusi Volu, Deniju Grīnu, trīs otrās kārtas izvēles tiesības NBA draftā un tiesības uz Milvoki "Bucks" izvēli 2023. gadā.

Gordonu 2008.gadā "Clippers" draftēja ar kopējo septīto numuru, un viņš pirmās trīs sezonas nospēlēja Losandželosā. Šosezon viņa kontā Hjūstonas vienībā vidēji spēlē ir 13,1 punkts, 2,9 rezultatīvas piespēles un 2,1 atlēkusī bumba.

Vols atgriežas Hjūstonā, kur aizvadīja 40 spēles 2020.21.gada sezonā. Tiek ziņots, ka "Rockets" plāno atteikties no Vola. šosezon Vols "Clippers" rindās vidēji spēlē ir guvis 11,4 punktus, kā arī sakrājis 5,2 rezultatīvas piespēles un 2,7 atlēkušās bumbas.

"Grizzlies" savam sastāvam pievieno Kenardu, kurš šosezon 35 spēlēs vidēji guvis 7,8 punktus un izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas.

No Sanantonio "Spurs" uz Toronto "Raptors" ceļos vācu centra spēlētājs Jakobs Pelts, kurš šosezon vidēji mačā guvis 12,1 punktu, izcīnījis deviņas atlēkušās bumbas un 3,1 reiz rezultatīvi piespēlējis.

Fīniksas "Suns" no Oklahomasitijas "Thunder" saņēmusi Deriasu Bazliju, kurš šosezon vidēji spēlē guvis 5,4 punktus, bet pretējā virzienā dosies horvātu centra spēlētājs Dario Šaričs, kurš šosezon vidēji spēlē guvis 5,8 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!