Foto: F64

Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks noslēdzis divu gadu ilgu līgumu ar Eiropas basketbola grandu Maskavas CSKA, ziņo klubs.

Strēlniekam pēc 2018./2019. gada sezonas beidzās vienošanās ar Pirejas "Olympiacos" vienību, kuru basketbolists pārstāvēja iepriekšējās divas sezonas.

Iepriekš jau ziņots, ka 29 gadus vecajam Strēlniekam bija piedāvājums pievienoties Maskavas apgabala "Himki" komandai, kur no "Olympiakos" aizvadītajā sezonā tika izīrēts cits latvietis Jānis Timma. Tāpat par basketbolistu interesi izrādīja Spānijas vienība "Valencia Basket" un Atēnu "Panathinaikos" vienība.

Strēlnieks aizvadītajā sezonā 20 ULEB Eirolīgas spēlēs vidēji guva 8,8 punktus, veica 2,0 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,9 atlēkušās bumbas. Savukārt Grieķijas čempionātā viņš 13 mačos caurmērā guva 6,3 punktus un veica 2,3 rezultatīvas piespēles.

Saspēles vadītājs karjeras laikā pārstāvējis arī "Ventspils", Sanktpēterburgas "Spartak", Kijevas "Budiveļņik" un Bambergas "Brose" komandas.

CSKA vienība, finālā ar 91:83 pieveicot Stambulas "Anadolu Efes" vienību, triumfēja 2018./2019. gada ULEB Eirolīgas čempionātā. Klubs arīdzan uzvarēja VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēlēs, ar 3-0 finālsērijā pārspējot bez savainotā Jāņa Timmas spēlējošo Maskavas apgabala "Himki" vienību. Komanda jau 17 sezonas pēc kārtas kļuvusi par Krievijas augstākās basketbola līgas uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!