Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Indiānas "Pacers" uzbrucējs Pols Džordžs, kurš augusta sākumā guva smagu kājas lūzumu, cer būt viens no ASV izlases spēlētājiem 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Traumu 24 gadus vecais basketbolists guva augusta sākumā treniņspēlē ASV izlases rindās, kas šobrīd gatavojas gaidāmajam Pasaules kausa izcīņas finālturnīram. Viņš smagi lauzis labās kājas apakšstilbu, bet jau pārcietis veiksmīgu operāciju. Tiek lēsts, ka Džordžam var nākties izlaist visu nākamo sezonu.

"Gatavojos atveseļoties pilnībā. Raugos no pozitīvās puses - var apsēsties, skatīties basketbola maču un no tā mācīties," izteicies basketbolists, kurš gan neizslēdza iespēju atgriezties laukumā nākamās sezonas beigās. "Zinu, pastāv arī iespēja, ka tik ātri atgriezties nevarēšu. Taču, ja man būs tāda izdevība, noteikti to izmantošu."

"Kad guvu savainojumu, zināju, ka nekas labs tur nebūs. Taču tādi nelaimes gadījumi notiek. ASV izlases basketbolisti nav pelnījuši kritiku, ka spēlē valstsvienībā, tādējādi riskējot ar savainojumiem. Pats joprojām vēlos būt daļa no komandas, kas spēlēs 2016.gada Olimpiādē. Par visu svarīgāk tomēr ir pārstāvēt savu valsti un pārvest mājās zelta medaļas," uzskata Džordžs.
Jaunā NBA sezona sāksies oktobra beigās.

Džordžs "Pacers" komandā spēlē kopš 2010.gada, kad vienība viņu NBA draftā izvēlējās ar kopējo desmito numuru. Pagājušajā sezonā viņš 80 regulārā čempionāta spēlēs guva 21,7 punktus un izcīnīja 6,8 atlēkušās bumbas, bet 19 izslēgšanas turnīra mačos tika pie 22,6 punktiem un 7,6 bumbām zem groziem.

Iepriekšējās divās sezonās Džordžs ticis iekļauts līgas trešajā simboliskajā izlasē, bet šogad viņš tika pie vietas arī līgas aizsardzības spēlētāju simboliskajā izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!