Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks pievienojies Nacionālās basketbola līgas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" fārmklubam, kas spēlē NBA Attīstības līgā ("G League"), vēsta žurnālists Čeiss Hjūzs.

Pasečņiks nākamo sezonu sāks Vašingtonas "Capital City Go-Go" vienībai. Aizvadītajā vasarā centra spēlētājs no Latvijas pārstāvēja "Wizards" komandu NBA Vasaras līgā, kur vidēji guva četrus punktus un savāca 5,3 atlēkušās bumbas.

Sākotnēji Pasečņika aģents Artūrs Kalnītis ziņoja, ka spēlētājs pievienosies kādas NBA komandas treniņnometnei, tomēr šoreiz tas nav izdevies. Basketbolists sezonas laikā varētu pretendēt uz iekļūšanu "Wizards" sastāvā, taču pagaidām līguma nosacījumi nav zināmi.

"Precizējot Anžeja Pasečņika situāciju, viņš guva savainojumu, kad ASV gatavojās cīnīties par vietu kāda NBA kluba sastāvā," situāciju savā "Twitter" kontā komentēja Pasečņika aģents Artūrs Kalnītis. "Diemžēl tas ir ietekmējis mūsu sākotnējos plānus, un basketbolista nākotne vēl nav izlemta. Niecīgs savainojums, bet pavisam neīstā laikā."

"G league" sezonu "Capital City Go-Go" sāks 9. novembrī.

Pasečņiks aizvadītās četras sezonas pavadīja Spānijas klubā Grankanārijas "Herbalife" sastāvā. Iepriekšējā sezonā viņš Spānijas spēcīgākās līgas (ACB) 26 spēlēs izcēlās ar vidēji 5,4 punktiem un 1,8 atlēkušajām bumbām, bet ULEB Eirolīgā, 22 spēlēs izcēlās ar vidēji 7,2 punktiem un 3,6 bumbām zem groziem.

Pasečņiku 2017. gada NBA draftā ar 25. numuru izvēlējās Orlando "Magic", bet tad tiesības uz viņu tika aizmainītas uz Filadelfijas "76ers". Tiesa, Filadelfijas komanda aizvadītajā vasarā atteicās no tiesībām uz latvieti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!