Foto: AFP/Scanpix/LETA

2019. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā Ņūorleānas "Pelicans" komanda ar pirmo numuru izvēlējās uzlecošo ASV basketbola zvaigzni Zaionu Viljamsonu.

Viņa draftēšana ar pirmo numuru nav nekāds pārsteigums, un diezgan droši bija zināms, ka Viljamsons dosies uz Ņūorleānu jau pēc drafta loterijas. Ļoti atlētiskais Viljamsons aizvadītajā sezonā Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) Djūkas Universitātes komandas sastāvā uzbrucējs vidēji izcēlās ar 22,6 punktiem un 8,9 atlēkušajām bumbām. Tieši viņš būs centrālais spēlētājs "Pelicans" nākotnē, jo Entonijs Deivss pieprasīja maiņu uz Losandželosas "Lakers".

Arī otrā un trešā izvēle NBA draftā bija diezgan skaidri zināma. Memfisas "Grizzlies" ar otro numuru izvēlējās saspēles vadītāju Dža Morantu, kurš Marejas štata Universitātes komandā vidēji guva 24,5 punktus un izdarīja 10 rezultatīvas piespēles. "Grizzlies" nesen piekrita aizmainīt savu ilggadējo saspēles vadītāju Maiku Konliju, līdz ar to Morants garantētas spēles minūtes.

Latvieša Kristapa Porziņģa bijusī komanda Ņujorkas "Knicks" ar trešo numuru izvēlējās citu Djūkas basketbola talantu Ardžeju Beretu. Uzbrucējs NCAA sezonā vidēji guva 22,6 punktus un izcīnīja 7,6 atlēkušās bumbas.

Sākotnēji drafta ceturtais numurs piederēja "Lakers" vienībai, bet tā Deivisa maiņā to atdeva "Pelicans". Pirms paša drafta "Pelicans" ceturto izvēli un Soloma Hila lielo līgumu iemainīja pret Atlantas "Hawks" astoto izcēli. "Hawks" ar ceturto numuru draftēja Deandrē Hanteru. Ar piekto numuru tika izraudzīts Dariuss Gārlends, un viņš spēlēs Klīvlendas "Cavaliers" sastāvā.

Vēl TOP 10 tika izraudzīti Džerts Kalvers (Minesotas "Timberwolves"), Kobijs Vaits (Čikāgas "Bulls"), Džeksons Heiss ("Pelicans"), Rui Hačimura (Vašingtonas "Wizards") un Kems Redišs ("Hawks").

Latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" ar 19. numuru izvēlējās centra spēlētāju Luku Samaniču, ar 29. numuru – uzbrucējs Keldonu Džonsonu, bet ar 49. numuru – aizsargu Kvinderiju Vezerspunu.

Bruklinas "Nets", ko pārstāv Rodions Kurucs, draftu sāka no otrās kārtas, un ar 31. numuru izvēlējās centru Niku Kleksonu, savukārt ar 56. numuru tika draftēts Džeilends Hendss.

Draftēti tika arī divi lietuvieši. Detroitas "Pistons" ar 37. numuru izvēlējās Deividu Sirvidi, bet Kauņā dzimušais Kanādas basketbolists Igns Brazdeiķis ar 47. numuru nonāca Sakramento "Kings".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!