Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa noturēšana sastāvā gaidāmajā starpsezonā būs viena no galvenajām prioritātēm Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Vašingtonas "Wizards", intervijā "NBA Sports" teica komandas ģenerālmenedžeris Tomijs Šepards.

Porziņģis 2019. gadā, vēl pārstāvot Dalasas "Mavericks", noslēdza piecu gadu līgumu, kura vērtībā bija 158 miljoni dolāru (139 miljoni eiro). Šajā sezonā viņa alga ir 33,8 miljoni dolāru (31,9 miljoni eiro), bet nākamajā sezonā – 36 miljoni (33,9 miljoni eiro). Līguma pēdējā sezonā iekļauta spēlētāja opcija, un tas nozīmē, ka latvietis var neturpināt pašreizējo līgumu. Iepriekš medijos izskanēja versija, ka latvietis lūkos pēc jauna ilgtermiņa līguma.

Iespēju atteikties no sava līguma pēdēja gada, visticamāk, izmantos Kails Kuzma, kurš pēc šobrīd spēkā esošā līguma saņems 13 miljonus dolāru. Tā kā viņš aizvada veiksmīgu sezonu, Kuzma tiks pie ievērojama algas pielikuma.

"Es domāju, ka mēs skaidri esam norādījuši, ka Kaila noturēšana ir mūsu prioritāte šajā starpsezonā. Ja mēs pieņemam, ka arī Kristaps atteiksies no līguma pēdējā gada, tad arī viņš būs mūsu prioritāte. Bet tas ir viņa lēmums, un to mēs risināsim, kad saņemsim informāciju," teica Šepards.

Šosezon Porziņģis 46 spēlēs vidēji gūst 22,7 punktus, izcīna 8,6 atlēkušās bumbas un izdara 2,5 rezultatīvas piespēles. No aizvadītajām četrām spēlēm Porziņģis trīsreiz guvis vismaz 32 punktus.

Savukārt Kuzma 51 spēlē izcēlies ar 21,3 punktiem, 7,6 atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Lai noturētu abus sastāvā, "Wizards" sev atbrīvoja vietu algu griestos. Aizmainīts tika Rui Hačimura, bet Vila Bārtona līgums drīzumā tiks izpirkts.

"Wizards" sezonas izskaņā sagaida cīņa par vietu "play-in" turnīrā. Šobrīd Vašingtona ierindojas 11. vietā ar 25 uzvarām un 29 zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!