Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien NBA regulārā čempionāta spēlē guva 15 punktus un palīdzēja Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 118:117 savā laukumā pārspēt Atlantas "Hawks", taču viņa spēles laiku ietekmēja sakrātās piezīmes.

Porziņģis šajā mačā lakumā pavadīja 19 minūtes, kurās guva 15 punktus, realizējot piecus divpunktu metienus (5/9), vienu tālmetienu (1/5) un abus soda metienus (2/2). Viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, nopelnīja piecas personīgās piezīmes un spēli noslēdza ar +/- koeficientu -10.

"Mavericks" rindās Luka Dončičs guva 28 punktus, izdarīja 10 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, Džeilens Bransons pievienoja 21 punktu, bet 16 punktus guva Tims Hārdevejs. "Hawks" rindās 33 punktus guva Džons Kolinss, Trejs Jangs pievienoja 25 punktus un 15 rezultatīvas piespēles, bet Kevins Herters guva 23 punktus.

Pirmais puslaika aizritēja ļoti līdzīgā cīņā, tomēr tā noslēgumā "Hawks" izdevās atrauties un izvirzīties vadībā ar 62:52. Arī trešajā ceturtdaļā viņu savu pārsvaru saglabāja, tomēr vēlāk "Mavericks" sāka deldēt deficītu. Ceturtajā ceturtdaļā Porziņģis trāpīja vienīgo tālmetienu, panākot rezultātu 91:93, bet drīz pēc tam nopelnīja piekto piezīmi un pameta laukumu. Vēlāk "Mavericks" izdevās 11:0 izrāviens, kas ļāva pārņemt vadību spēle, un ļoti līdzīgā spēles izskaņā to izdevās saglabāt. "Hawks" bija iespēja izraut uzvaru, tomēr Danilo Galināri metiens mērķi nesasniedza.

Šis bija "Mavericks" trešais panākums pēc kārtas.

Citā spēlēs Dāvis Bertāns guva deviņus punktus, bet viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 115:137 savā laukumā zaudēja Toronto "Raptors".

Bertāns arī šo spēli sāka "Wizards" pamatsastāvā un nospēlēja 28 minūtes, trāpot trīs tālmetienus (3/9), bet soda metienus vai divpunktu metienus viņš neizpildīja. Viņam arī četras atlēkušās bumbas, viena pārtverta bumba, trīs piezīmes un +/- koeficients -21.

Wizards" komandā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Bredlijs Bīls, bet 23 punktus guva Rasels Vestbruks. "Raptors" vienībā 28 punktus guva Normens Pauels, 26 punkti Paskālam Siakamam, bet 21 punktu guva Kails Lourijs.

"Wizards" kontroli pār spēli zaudēja ļoti ātri un praktiski visu maču bija iedzinējos. Otrajā ceturtdaļā izdevās pietuvoties līdz 46:50, taču izrāviens "Raptors" komandai puslaiku ļāva noslēgt ar rezultātu 74:61. Savukārt ceturtajā ceturtdaļā cīņas gaita saasinājās, kad Vašintona atkal pietuvojās līdz 103:108, taču "Raptors" atkal spēja atrauties un pēdējās minūtēs spēli pārvērta sagrāvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!