Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis naktī uz trešdienu atzīmējās ar 28 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, kamēr Vašingtonas "Wizards" izcīnīja uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā.

"Wizards" izbraukumā ar 126:101 (31:27, 28:25, 38:22, 29:27) uzvarēja Portlendas "Trail Blazers", tiekot pie trešās uzvaras pēdējo četru maču laikā.

Porziņģis šajā spēlē laukumā pavadīja 29:30 minūtes, kuru laikā grozā raidīja deviņus (9/12) divpunktu metienus, vienu (1/3) trīspunktnieku un septiņus (7/7) soda metienus. Latvieša kontā bez 28 punktiem arī 12 atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens, četras kļūdas un piecas piezīmes. Kamēr viņš bija laukumā, "Wizards" iemeta par 14 punktiem vairāk nekā ielaida.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Kails Kuzma, kurš atgriezās pēc potītes savainojuma. Savukārt 19 punktus pievienoja Bredlijs Bīls.

Tikmēr "Trail Blazers" rindās 39 punkti un desmit atlēkušās bumbas Deimienam Lilardam, bet 18 punktus guva Kems Redišs.

Pēc līdzvērtīga pirmā puslaika, ko "Wizards" noslēdza ar septiņu punktu vadību (59:52), viesi no Vašingtonas veica izrāvienu trešajā ceturtdaļā, pārsvaram sasniedzot pat 23 punktus. Ceturksni ar pēdējo sekunžu metienu no centra noslēdza Kuzma.


Beidzamajās 12 minūtēs "Trail Blazers" gan centās atjaunot intrigu un dažās minūtēs tas pat izdevās, starpībai sarūkot līdz desmit punktiem. Tomēr ar līderu palīdzību "Wizards" vadību nosargāja, un beidzamajās minūtēs laukumā bija komandu rezervisti.

Ar 27 uzvarām 57 spēlēs "Wizards" basketbolisti Austrumu konferences kopvērtējumā ir desmitajā vietā, komandai atrodoties "play-in" zonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!