Foto: AP/Scanpix / LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis naktī uz pirmdienu izcēlās ar savu otro "double-double" jaunajā Nacionālās basketbola (NBA) sezonā, kamēr viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" piedzīvoja pirmo zaudējumu.

"Wizards" izbraukumā ar 107:117 (31:30, 20:27, 25:26, 27:20, 4:10) pagarinājumā piekāpās Klīvlendas "Cavaliers".

Porziņģis, šo maču sākdams "Wizards" starta pieciniekā un nospēlēdams 37:56 minūtes, iemeta 18 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Viņš realizēja trīs divpunktu metienus (3/8), četrus tālmetienus (4/8) un garām aizmeta vienīgo soda metienu.

Latvieša kontā arī trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, divas kļūdas, trīs piezīmes un +/- rādītājs +1, kas aiz Montes Morisa (+6) bija otrais labākais rādītājs "Wizards" komandā.

Rezultatīvākais Vašingtonas komandā ar 27 punktiem bija Bredlijs Bīls, bet 16 punkti Rui Hačimuras kontā.

Savukārt "Cavaliers" rindās 37 punkti Donovanam Mičelam, bet 16 - turkam Čedi Osmanam.

"Wizards" spēli iesāka lieliski, jau pašā sākumā izvirzoties vadībā ar 13:3, tostarp divus tālmetienus realizējot Porziņģim, tomēr turpinājumā "Cavaliers" pakāpeniski deficītu samazināja un līdz pirmā ceturkšņa beigām cīņa jau ritēja punkts punktā.


Vēlāk pamatlaika lielāko daļu vadībā atradās Klīvlenda, kas ar Evana Moblija diviem precīziem "sodiņiem" vēl 1:25 minūtes līdz beigām bija vadībā ar septiņu punktu pārvaru (103:96). Tomēr divus uzbrukumus vēlāk tieši Porziņģis ar tālmetienu trīs punktus atguva, pēcāk divus precīzus soda metienus pievienoja Bīls, bet atspēlēšanos ar bumbas triecienu grozā no augšas 25,9 sekundes līdz pamatlaika izskaņai noslēdza Vils Bārtons.

Pamatlaiks noslēdzās ar 103:103, bet pamatlaikā "Wizards" spēlēja ļoti nesekmīgi, iemetot tikai četrus punktus. Tā sākumā Porziņģis gan realizēja vēl vienu trejaci, panākdams 106:105, taču "Cavaliers" ātri atguva vadību un svinēja pat gana drošu uzvaru.


"Wizards" ar divām uzvarām trīs spēlēs Austrumu konferencē noslēdz pirmo sešinieku. Nākamo maču komanda aizvadīs naktī uz trešdienu, kad uzņems Detroitas "Pistons".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!