Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu superzvaigzne Kristaps Porziņģis naktī uz trešdienu izcēlās ar 32 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, palīdzot Vašingtonas "Wizards" izcīnīt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā.

"Wizards" savā laukumā ar 130:111 (29:23, 35:28, 35:27, 31:33) uzvarēja Bostonas "Celtics", pārtraucot tās trīs panākumu sēriju.

Porziņģis laukumā pavadīja 33:58 minūtes, kuru laikā mērķī raidīja 11 divpunktu (11/16) metienus, trīs (3/5) tālmetienus un vienīgo soda metienu. Latvieša kontā arī sešas rezultatīvas piespēles (par vienu atpaliek no karjeras rekorda), viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, viena piezīme un +/- rādītājs +26, kas bija labākais šajā mačā.

Latvietis šosezon 65 spēlēs vidēji iemetis 23,2 punktus un izcīnījis 8,4 atlēkušās bumbas.

"Wizards" šo maču aizvadīja bez citiem saviem līderiem Bredlija Bīla un Kaila Kuzmas, kuri iedzīvojušies savainojumos. Tikmēr karjeras rezultatīvākā spēle bija izraēlietim Dani Avdijam, kurš iemeta 25 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet 19 punkti Montem Morisam.

Savukārt "Celtics" komandā 28 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Džeisonam Teitumam, kamēr 18 punktus pievienoja Džeilens Brauns.

"Wizards" šajā spēlē demonstrēja pārliecinoši sniegumu - vadība pakāpeniski tika palielināta ar katru ceturtdaļu. Pirmo puslaiku mājinieki noslēdza ar 13 punktu pārsvaru (64:51), bet ceturtās ceturtdaļas izskaņā vadība vairākkārt pārsniedza arī 20 punktu robežu, un panākumu Vašingtona no rokām neizlaida.

"Wizards" ar 34 uzvarām 76 spēlēs Austrumu konferencē ir 11. vietā. Tā par divu uzvaru tiesu atpaliek no desmitajā vietā esošās Čikāgas "Bulls", kas šobrīd kā pēdējā nodrošina tiesības piedalīties "play-in". Līdz regulārās sezonas beigām Vašingtonai atlikušas sešas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!