Foto: AP/Scanpix/LETA

Kaut arī Filadelfijas "76ers" trešajā ceturtdaļā iemeta 39 punktus un bija gatava izrauties vadībā, latvietis Kristaps Porziņģis pauda prieku, ka viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" spēja saglabāt mieru un nosargāt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā.

"Wizards" naktī uz ceturtdienu izbraukumā ar 121:111 (31:25, 26:26, 34:29, 30:21) uzvarēja Filadelfijas "76ers", revanšējoties šai komandai par divas dienas iepriekš piedzīvoto zaudējumu. Šajā spēlē latvietis guva 30 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, pirmo reizi divu gadu laikā divos mačos pēc kārtas iemetot vismaz 30 punktus.

"Veicām nepieciešamos uzlabojumus un tikām pie rezultāta, kādu vēlējāmies," veicot nelielu salīdzinājumu par spēli pāris dienas iepriekš, teica Porziņģis.

"Šoreiz saglabājām noturību, kad "76ers" atkal padevās labi izrāvieni. Trešajā ceturtdaļā viņi iemeta 39 punktus, bet mēs saglabājām mieru. Tobrīd Filadelfijai uzbrukumā padevās viss, taču ceturtajā ceturtdaļā izdarījām to, kas mums bija jāizdara," gandarījumu pauda latvietis.

Šajās abās spēlēs Porziņģim nebija zem groza jācīnās ar masīvo Džoelu Embīdu, kurš mačos nevarēja piedalīties slimības dēļ.

"Man nav jātērē visa sava enerģija, lai cīnītos ar tik lielu pretspēlētāju. Protams, man tas ir labāk, ka viņš nespēlē, bet nav viegli spēlēt arī pret Pīdžeju Takeru vai kādu veiklu aizsargu. Līdz ar to enerģija jātērē citādāk," akcentēja Porziņģis. "Mums ar Džoelu patīk spēlēt vienam pret otru. Viņam ir savi ieroči un man - savi. Šāda sāncensība ir aizraujošā. Ceru, ka Džoels drīzumā būs vesels."

Šobrīd "Wizards" komandā izveidojies labs duets - Porziņģis un Bīls. Abi aizvadītajā mačā kopumā sameta teju pusi no vienības punktiem (59).

"Gribam, lai bumba nonāk Bredlija rokās. Ja viņu sedz divi pretinieki, tad viņš var veikt ātru piespēli un komandas biedram jābūt gatavam izmantot savu iespēju. Bīls ir pieredzējis basketbolists un lielisks šāda veida situācijās," Porziņģis slavēja arī Kailu Kuzmu, taču piebilda, ka ideālai sapratnei laukumā vēl nepieciešams laiks.

"Negribam skaļi teikt, ka tagad mums laukumā ir izveidojusies ideālā saskaņa, jo būs kāpumi un kritumi, taču, jo vairāk spēlēsim, jo sapratne mūsu starpā būs labāka," sacīja latviešu zvaigzne.

"Wizards" ar četrām uzvarām astoņās spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ir septītajā vietā. Nākamo spēli komanda aizvadīs naktī uz sestdienu, kad uzņems Bruklinas "Nets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!