Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" pārstāvis Kristaps Porziņģis svētdien pameta vienības spēli savainojuma dēļ, bet pati "Mavericks" komanda piedzīvoja zaudējumu.

Dalasas vienība izbraukumā ar rezultātu 105:111 (25:27, 25:29, 38:30, 17:25) zaudēja Minesotas "Timberwolves" komandai, kas apdzina Dalasas komandu turnīra tabulā.

Tādējādi "Mavericks" basketbolisti ar 14 uzvarām 29 spēlēs ieņem vairs tikai devīto Rietumu konferencē, kas viņiem spiestu uzvarēt divas "play-in" spēles, lai iekļūtu izslēgšanas mačos. "Timberwolves" ar 15 panākumiem 30 spēlēs tagad ir astotajā pozīcijā.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 23 minūtes, kuru laikā guva 13 punktus (2/7 divpunktu metienos, 0/2 trīspunktu metienos, 9/9 soda metienos), savāca trīs atlēkušās bumbas un pa reizei rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra bumbu un bloķēja pretinieku metienu. Viņam esot laukumā, "Mavericks" pretiniekus pārspēja ar +10.

Minesotas komanda bija vadībā lielāko spēles daļu. Turklāt Dalasas vienība, kas spēli aizvadīja bez potītes savainojuma guvušā Lukas Dončiča, trešās ceturtdaļas laikā palika arī bez Porziņģa palīdzības. Liepājnieks nepilnas piecas minūtes pirms ceturtdaļas beigām tika nomainīts, bet uz rezervistu soliņa saņēma komandas medicīniskā personāla pārstāvja aprūpi.

Drīz vien Porziņģis pameta laukumu, klubam publiski paziņojot, ka basketbolistu nomāc sāpes labajā pēdā. Pēc spēles veikta rentgena uzņēmuma rezultāti bija negatīvi.

"Mavericks" vienība, spēlējot bez savām abām zvaigznēm, ceturtdaļu noslēdza ar 18:7 izrāvienu, kas ļāva viesiem izvirzīties vadībā. Taču mājinieku rezervisti ceturtās ceturtdaļas ievadā atguva vadību. Vēl nepilnas divas minūtes līdz mača beigām Dorians Finnijs-Smits ar "slam dunk" panāca rezultātu 103:105, bet tas bija priekšpēdējais viesu precīzais metiens, "Timberwolves" komandai nosargājot uzvaru.

Viesu labā 28 punktus guva Tims Hārdavejs juniors, bet ar 23 punktiem atzīmējās Finnijs-Smits. Džeilens Bransons guva 18 punktus un atdeva 11 rezultatīvas piespēles. Laukuma saimnieku labā 24 punktus sakrāja Kārls Entonijs Taunss, savukārt ar 22 punktiem piebalsoja D'Andželo Rasels.

Mājiniekiem Covid-19 protokolu dēļ nevarēja palīdzēt Entonijs Edvardss, kurš pirms pusotras nedēļas nosauca Kristapu Porziņģi par labāko groza aizsargātāju visā NBA.

Šī iemesla dēļ spēlē nepiedalījās vēl pāris spēlētāji abās komandās, bet trīs citi svētdien paredzētie NBA mači vispār tika atcelti. Tāds pats liktenis sagaida Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards" komandu, kurai pirmdien bija jāspēlē pret Bruklinas "Nets" vienību.

Dalasas un Minesotas vienībām otrdien laukumā jātiekas atkārtoti, mājinieku pienākumus uzņemoties "Mavericks" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!