Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien ātri sakrāja piecas personīgās piezīmes, bet spēja gūt 11 punktus, viņa pārstāvētajai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Dalasas "Mavericks" otro reizi divu spēļu laikā zaudējot Jūtas "Jazz" basketbolistiem.

"Mavericks" laukuma saimniekiem piekāpās ar rezultātu 101:120 (12:37, 33:24, 23:33, 33:26). Abas komandas jau tikās trešdien, arī todien "Jazz" komandai svinot pārliecinošu uzvaru.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 24:36 minūtes. Liepājnieks guva 11 punktus (3/9 divpunktu metienos, 1/5 trīspunktu metienos, 2/3 soda metienos), izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, vienreiz kļūdījās, kā arī piecreiz pārkāpa noteikumus.

"Jazz" komanda jau no spēles pirmajiem uzbrukumiem īpaši izcēlās, ātri dalot piespēles un realizējot tālmetienus, kamēr "Mavericks" vienību nomāca pieļautas kļūdas. Viesi tūlīt pat nonāca zaudētājos ar rezultātu 6:18, bet ceturtdaļu noslēdza ar 26 punktu lielu deficītu.

Otrās ceturtdaļas ievadā pirmo metienu no spēles realizēja Porziņģis, trāpot trīspunktnieku. Divi pārkāpumi pret Gobēru, otrajā situācijā Francijas izlases centram gūstot "slam dunk" ar sodu, piespieda gan liepājniekam doties uz rezervistu soliņu ar trim personīgām piezīmēm.

Pēc pirmā puslaika "Jazz" jau bija realizējusi par septiņiem tālmetieniem vairāk (11 pret četriem), kā arī savākusi ievērojami vairāk bumbas zem groziem (31 pret 13). Savukārt rezultāts bija 45:61 par labu mājiniekiem.

Trešās ceturtdaļas ievadā Gobērs atkal izcēlās ar "2+1" gājienu pret Porziņģi, bet tūlīt pat Latvijas basketbolists jau dabūja piekto piezīmi. Vairāk nekā 20 punktu lielo pārsvaru Dalasas komanda īslaicīgi sadeldēja vien ceturtajā ceturtdaļā, kad veiksmīgs spēles nogrieznis, spēlējot ar rezervistiem, padevās Porziņģim, kurš visus atlikušos punktus guva pēc darbībām soda laukumā.

Rezultatīvākais viesiem bija Luka Dončičs, kurš sakrāja 25 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles, bet ar 13 punktiem izpalīdzēja Džeilens Bransons. Mājinieku labā 32 punktus guva Bojans Bogdanovičs, kurš trāpīja septiņus tālmetienus. Savukārt Maiks Konlijs izcēlās ar 22 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, bet Rūdijs Gobērs guva 17 punktus un sakrāja 12 bumbas zem groziem. "Jazz" komanda kopā trāpīja 20 trīspunktniekus.

Dalasas komanda tādējādi piedzīvojusi jau četras neveiksmes pēc kārtas, ar astoņām uzvarām 19 spēlēs ierindojoties 13. vietā Rietumu konferencē. Savukārt Jūtas klubs ar 15 uzvarām 19 spēlēs atrodas pirmajā vietā gan Rietumos, gan līgā. "Jazz" tas bija 11. panākums pēc kārtas.

Jau sestdien Dalasas klubs mājās uzņems Fīniksas "Suns" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!