Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" zvaigzne Kristaps Porziņģis pēc piektdien piedzīvotā zaudējuma atzina, ka mazliet sasteidzis trīspunktu metienu, kas varēja atnest uzvaru viņa pārstāvētajai komandai, sarunā ar medijiem izteicās liepājnieks.

Jau ziņots, ka "Mavericks" komanda piektdien ar rezultātu 109:112 piekāpās spēcīgajai Milvoku "Bucks" komandai. Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis aizvadīja otro spēli šosezon, atzīmējoties ar 15 punktiem un desmit bumbām zem groziem.

Spēles laika ierobežojums vēl trešdien ļāva viņam sezonas debijas spēlē laukumā pavadīt 21 minūti, bet pret "Bucks" komandu Porziņģis laukumā jau bija 29 minūtes.

"Fiziskā ziņā jūtos labi. Pēc pagājušās spēles biju diezgan svaigs. Esmu pārsteigts, ka spēlēju tik daudz minūšu. Būtu bijis labāk, ja es zinātu, ka spēlēšu tik daudz. Tad es būtu bijis mierīgāks. Šķiet, ka joprojām cenšos atrast ritmu un to, kā pieņemt pareizos lēmumus. Esmu mazliet vīlies par savu sniegumu šodien. Uzvara noteikti izslīdēja no mūsu rokām," pēc mača atzina Porziņģis.

Centra pozīcijas spēlētājs arī neslēpa, ka viņam vēl jāatrod pareizais balanss starp agresīvu spēli un uzbrukšanu pareizajos brīžos: "Vēlos uzņemties atbildību par šo zaudējumu," atzina kurzemnieks, kurš realizēja sešus no 19 metieniem no spēles.


Infografika: "SofaScore"

Pietiekami zīmīgs brīdis pienāca apmēram 13 sekundes pirms spēles beigām, kad Porziņģis, rezultātam esot 107:109, izpildīja diezgan neprecīzu trīspunktu metienu. Tā brīdī latvietim gan pretī izskrēja "Bucks" līderis Jannis Adetokunbo. Turklāt dažas sekundes iepriekš "trejaci" nerealizēja arī aizsargs Trejs Bērks.

"Tā bija laba metiena pozīcija. Metienu izpildīju ārpus ritma, jo redzēju, viņu ātri man skrienot virsū. Man joprojām mazliet jāatrod spēles izjūta. Nevajadzēja to metienu sasteigt. Līdzīgu "kluso" metienu izpildīju pirmajā puslaikā, jo uzbrukuma laiks gāja uz beigām. Pat, ja tā notiek, man tāpat nav jāsteidzas. Lielāka iespēja, ka sasteigšu metienu un netrāpīšu, nevis, ka sekundes simtdaļas jebko mainīs," savu sniegumu analizēja basketbolists, kurš noteica, ka tālmetienu spēles galotnē viņam vajadzēja trāpīt.

Porziņģis jau otrajā spēlē pēc atgriešanās laukumā tika pie savā pirmā "double-double" šosezon. Latvijas izlases līderis vairākkārt izmantoja iespējas pēkšņi ierauties pretinieku soda laukumā, cīnoties par bumbām uzbrukumā.

"Domāju, ka pagājušajā sezonā labāk pastrādāju cīņā par atlēkušajām," uz portāla "Delfi" jautājumu, vai šāda aktīva spēle bijis kas apzināts, atbildēja basketbolists. "Centos atstāt iespaidu soda laukumā, pārliecināties, ka mēs uzvarām cīņā par bumbām. Došanās pēc bumbām uzbrukumā bija vienkārši centība, bet nekas vairāk."

Savukārt Dalasas komandas galvenais treneris Riks Kārlails komandu paslavēja par lielisku otro puslaiku, vienlaikus norādot, ka vienību iegāza pirmā spēles daļa. Tās laikā basketbolisti, viņaprāt, spēlējuši savtīgi.

Kārlails gan atzinīgi izteicās par Porziņģa atgriešanos ierindā: "KP savā otrajā spēlē izskatījās labi. Viņš nospēlēja 30 minūtes – kas ir daudz –, un trāpīja dažus svarīgus metienus. Viņa ritms un funkcionālā gatavība kļūs labāka ar katru spēli."

Arīdzan treneris tika pie iespējas izteikties par Porziņģa sniegumu uzbrukumā. Kārlailam tika vaicāts par līdzsvaru starp agresīvu spēli un jau pārlieku biežu metienu izpildīšanu.

"Domāju, jo vairāk viņš spēlēs, jo vairāk mēs to saskaņosim. Ja tu nespēlētu piecus mēnešus un tiktu pie iespējas atgriezties, tu arī būtu agresīvs un vēlētos bumbu savās rokās. Mēs ar viņu par to esam runājuši. Mēs arī uz viņu spēlējam sadarbības. Iejūtieties viņa āda`– viņš izmisīgi grib palīdzēt komandai. Es vairāk uztrauktos, ja viņš nebūtu agresīvs," klāstīja Kārlails.

Nepatiku par jau minēto uzbrukumu spēles izskaņā neslēpa Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs, kurš svarīgajā epizodē pie bumbas netika. Gan treneris, gan basketbolists noteica, ka situācijas izrunāšana ir privāts jautājums, par kuru vairāk viņi presei nestāstīs. Tomēr Kārlails atklāja, kāpēc uzbrukuma laikā nav pieprasījis minūtes pārtraukumu, kā šķietami vēlējās Dončičs.

"Mēs dabūjām lielisku metienu [Trejam] Bērkam. Pēc atlēkušās bumbas arī KP tika pie metiena. Tā kā mums bija divi labi metieni. Turklāt allaž ir vēlme saglabāt minūtes pārtraukumu. Tas arī bija iemesls [pārtraukuma nepieprasīšanai]. Ļoti grūti paņemt minūtes pārtraukumu un pēc tam spēlēt pret sagatavotu Milvoku komandas aizsardzību," papildu faktoru pieminēja treneris.

"Tas ir trenera lēmums," ierasti lakoniski atzina Dončičs. "Ja mēs trāpītu metienu, viss būtu bijis labi."

"Mavericks" komanda pēc piektdienas dueļa ar sešiem panākumiem 11 mačos ieņem sesto vietu Rietumu konferencē, bet "Bucks" komandai deviņas uzvaras 13 spēlēs dod otro vietu Austrumos.

Nākamo spēli Dalasas klubs aizvadīs svētdien, mājās uzņemot Čikāgas "Bulls" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!