Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis izprot trenera lēmumu, nelaist viņu laukumā mača izškirošajā momentā, Ziemeļamerikas medijiem pēc neveiksmes kārtējā mačā izteicās liepājnieks.

"Mavericks" pirmdien ar 106:116 piekāpās Bostonas "Celtics", bet Porziņģim šī bija neveiksmīgākā spēle šosezon. Viņš realizēja tikai vienu no 11 metieniem no spēles, guva četrus punktus, bet nospēlēja nepilnas 20 minūtes. Dalasas komandas treneris Riks Kārlails pēdējā ceturtdaļā nosēdināja latviešu basketbolistu uz soliņa un viņš negāja laukumā mača pēdējās deviņās minūtēs.

"Man šis bija "klusais" vakars, bet čaļi to kompensēja (ar savu sniegumu). Puiši cīnījās līdz beigām. Ja man būtu bijusi labāka spēle, iznākums varēja būt daudz savādāks," uzskata Porziņģis. "Protams, ka gribējās būt laukumā (izšķirošajos brīžos), bet nevaru tajā vainot treneri. Man nebija tā labākā spēle. Atbalstu visu, kas nāk par labu komandai. Ja treneris uzskata, ka labāk mani pietaupīt un laukumā laiž citu, kuram ir labāka spēle, tad darām tā, lai tikai uzvarētu spēli. Tas ir pats svarīgākais. "

"Dažreiz es nesaņemu bumbu, kā vēlētos, un tāpēc varbūt nākas veikt kādas citas darbības. Pie tā tiek strādāts. Zinu, ka treneris cenšas darīt visu, lai bumba pie manis uzbrukumā nonāktu labākā situācijā un varētu izmantot visas manas prasmes, un man ir jāveic viss iespējamais, lai no manām darbībām būtu lielāks efekts," piebilst Porziņģis.

Kārlails žurnālistiem norādīja, ka tā bijusi tikai viena spēle, kuru vajadzēs pēc iespējas ātrāk aizmirst. "Porziņģim bija smaga nakts. To vajag vienkārši aizskalot un turpināt virzīties uz priekšu. Gadās, ka ir šādi vakari."

"Izciliem spēlētājiem tā mēdz gadīties. Viņiem arī ir sliktas spēles. Domāju, ka nākamajā spēlē viņš mierīgi iemetīs vismaz 30 punktus. Viņš cītīgi strādā, un jāatceras, ka viņš tikai nesen ir atgriezies pēc smagas traumas. Tas ir normāli. Mēs viņam ticam," liepājnieka aizstāvībai piebilda otra "Mavericks" zvaigzne Luka Dončičs.

"Mavericks" tagad dosies uz Ņujorku, kur ceturtdien tiksies ar Porziņģa bijušo komandu "Knicks". Pagājušajā nedēļā Porziņģis pirmajā mačā pret "Knicks" kopš aizmainīšanas guva 28 punktus, bet "Mavericks" piedzīvoja zaudējumu. Tagad Porziņģi gaida pirmā spēle Ņujorkā kopš aizmainīšanas šī gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!