Foto: AP/Scanpix/LETA

Spēlēt pret Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzni Lebronu Džeimsu vienmēr ir liels izaicinājums, uzskata Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis.

Jau ziņots, ka Porziņģis sestdien un palīdzēja Vašingtonas "Wizards" komandai mājās ar rezultātu 127:119 (26:36, 32:31, 35:32, 34:20) uzvarēt Losandželosas "Lakers" vienību, kuras rindās Džeimss kļuva par NBA vēsturē otru visu laiku labāko punktu guvēju.

Porziņģis 16 no 27 punktiem guva pēdējā ceturtdaļā, trīs no tiem ar tālmetienu 38 sekundes pirms finālsvilpes, panākot sešu punktu pārsvaru. Otrā laukuma galā Džeimss atbildēja ar neprecīzu "trejaci".

"Ne pārāk labi aizvadīju spēles pirmo pusi, jo īpaši pirmo ceturtdaļu. Pēc tam viss ritēja savu gaitu, realizēju metienus pāri īsākiem pretiniekiem un komandas biedri man uzticēja bumbu. Pakāpeniski cenšos atgriezties savā līmenī. Spēles ritmā un fiziskajā kondīcijā vēl esmu tālu no tā, kur gribētu atrasties, bet jutos labi, turklāt jāņem vērā tas, ka aizvadīju mačus divas dienas pēc kārtas un otrajā no tiem labi nospēlēju nogalē," pēcspēles preses konferencē stāstīja Porziņģis.

Vienā no spēles epizodēm Porziņģis trieca bumbu grozā pāri Džeimsam, kurš maču pabeidza ar 38 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām. Džeimss karjeras laikā guvis 36 947 punktus, kas ir par 19 vairāk nekā Karlam Melounam, bet par 1440 mazāk nekā Karīmam Abdulam-Džabaram.

"Spēlēt pret Lebronu vienmēr ir liels izaicinājums, lai arī kur notiktu mačs. Līdzjutēji nāk skatīties "Lakers", Lebronu, Rasu [Raselu Vestbruku] un pārējos puišus. Vienmēr ir interesanti spēlēt pret viņiem un Lebrons ir viens no visu laiku labākajiem basketbolistiem. Mums jānovērtē tas, kamēr vien viņš vēl ir NBA un spēlē. Sasniegt tādus statistikas rādītājus un joprojām spēlēt augstā līmenī - tas ir kaut kas pārpasaulīgs. Noņemu cepuri viņa priekšā par to, ko viņš iespējis savā karjerā," atzīmēja Porziņģis.

Atbildot uz jautājumu, vai viņa bijušajam komandas biedram Lukam Dončičam ir potenciāls pietuvoties Džeimsa sasniegumiem, Porziņģis atbildēja apstiprinoši.

"Viņam ir talants un potenciāls, Luka spēlē vienkārši fantastiski un sasniedz izcilus rādītājus. Ir arī citi spēlētāji, piemēram, Dža Morants, Džeisons Teitams. Cerams, ka Zaions Viljamsons būs atpakaļ. Ir daži supertalantīgi spēlētāji, kuru potenciālu līdz galam vēl neesam redzējuši. Taču ir jābūt arī veiksmei un veselībai, lai sasniegtu to līmeni," atzīmēja liepājnieks.

"Wizards" pārtraukusi sešu zaudējumu sēriju un ar 30 uzvarām 70 spēlēs ieņem 11.vietu Austrumu konferencē. "Lakers" ir sliktāka bilance (30-41), toties augstāka pozīcija Rietumu konferencē, kur tā ir devītā.

Nākamo spēli Vašingtonas vienība aizvadīs pirmdien, kad viesosies pie Hjūstonas "Rockets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!