Foto: LETA

Latvijas basketbolista Rolanda Freimaņa pārstāvētajai Spānijas otrās spēcīgākās līgas - LEB "Gold" – komandai "Girona" esot finansiālas problēmas, tāpēc sportists algu saņem neregulāri, intervijā žurnālam “Sporta Avīze” atklāja pats Freimanis.

Freimanim jau ilgāku laiku esot šaubas par to, vai viņš pieņēmis pareizo lēmumu vēl vienu sezonu aizvadīt Spānijas otrajā līgā, bet tās vēl pastiprina komandas naudas problēmas.

“Ja godīgi, joprojām laiku pa laikam ir pārdomas par šo jautājumu. Šaubas – izdarīju pareizi vai nepareizi. Vienkārši brīžiem nav pārliecības, ka pēc šīs sezonas joprojām viss nebūs pa vecam – vienkārši būšu te bijis, sezonu nospēlējis, bet kā spēlētājs – apmēram tajā pašā situācijā, kur biju gadu iepriekš. Tad vēl arī finansiālās problēmas – naudu nemaksā,” stāstīja uzbrucējs. “Algu mēnesi maksā, divus – nemaksā. Tad kaut ko iedod, pēc tam – atkal nekā... Tāda lāpīšanās sanāk. Cik saprotu, viens sponsors, ar ko pirms tam bija panākta vienošanās, tagad negrib dot naudu, līdz ar to klubam nākas meklēt, kur nu var.”

“Basketbola komanda Žironā ir vienā organizācijā ar futbolu, un tam klubā pirmā roka – viņi principā sponsorē mūs. Kaut ko varbūt varētu palīdzēt pašvaldība, taču tur visi budžeti apstiprināti – labākajā gadījumā pēc pāris mēnešiem. Šobrīd te viss karājas gaisā – es pat nezinu, kas tagad būs... Dzirdēju baumas, ka pat treneris pats kaut kur bija aizbraucis meklēt naudu,” situāciju skaidroja Freimanis.

Atgādinām, ka finansiālo problēmu dēļ cits Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pameta Slovēnijas komandu Ļubļanas “Union Olimpija” un pārcēlās uz Serbijas klubu Belgradas “Partizan”.

Tomēr latvietim “Girona” komandā viss nav nemaz tik slikti - galvenais treneris Žans Tabaks Freimanim uzticējis komandas līdera lomu.

“Esmu viena no galvenajām figūrām laukumā, kam jātaisa komandas rezultāts. Varbūt pat precīzāk būtu jāsaka – pati galvenā. Uz mani veidots visvairāk kombināciju, visvairāk tiek strādāts treniņos – lai veidotos kaut kādas jaunas iestrādes, ko pēc tam var izmantot spēlēs un palīdzēt komandai uzvarēt. Varbūt tas izklausās kaut kā augstprātīgi, taču – ne jau es to izdomāju, tas ir trenera uzstādījums. Kā viņš pateica: man talanta esot desmit reižu vairāk nekā viņam pašam jebkad bijis, taču – mana lielā problēma šobrīd esot koncentrēšanās,” piebilstot, ka tas ir patīkams kompliments no cilvēka, kurš vēl bijis divkārtējs NBA finālists, olimpiskais vicečempions un vēl nesen – Ņujorkas “Knicks” skauts.

Šajā sezonā Freimanis Spānijas otrajā līgā laukumā izgājis 22 spēlēs, kurās vidēji nospēlējis 24,1 minūti. Šajā laikā viņš atzīmējies ar 12,1 punktu un 5,4 atlēkušajām bumbām. Tikmēr viņa vienība ar 12 uzvarām 22 spēlēs ir astotajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!