Starptautiskās basketbola federācijas Eiropas nodaļas (FIBA Europe) valde apstiprinājusi Eiropas čempionātu kvalifikācijas turnīru sabraukumu norises vietas. Latvijas Basketbola savienībai (LBS) piešķirtas tiesības novembrī rīkot 2021. gada Eiropas sieviešu čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles, ziņots LBS mājaslapā.

Valstsvienību vajadzībām novembrī paredzēts "logs" no 8. līdz 15. novembrim, spēles paredzēts rīkot 12. un 14. novembrī. I grupas turnīrā Latvijas sieviešu komanda spēlēs ar Vācijas un Horvātijas izlasēm (oriģinālajā kalendārā abi mači bija paredzēti izbraukumā). Vēl Rīgā tiks aizvadītas spēles Horvātija – Ziemeļmaķedonija un Ziemeļmaķedonija – Vācija.

Pēc divām kārtām I grupā Horvātijas izlase izcīnījusi divas uzvaras, Latvijai un Vācijai – pa vienai, Ziemeļmaķedonijai – nevienu.

Finālturnīram, kas paredzēts 2021. gada jūnijā Spānijā un Francijā, kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas un piecas labākās otro vietu ieguvējas.

Savukārt Latvijas vīriešu valstsvienība novembra beigās sabraukumā Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētā Sarajevā spēlēs ar Grieķijas un Bosnijas izlasēm.

Pēc divām kārtām Grieķijas izlase ar divām uzvarām ieņem pirmo vietu, Bosnijas un Bulgārijas izlases uzvarējušas vienreiz, bet Latvijas komanda sākusi ar diviem zaudējumiem. Finālturnīram kvalificēsies grupas trīs labākās komandas.

Jau ziņots, ka Latvijas Basketbola savienība pieteicās organizēt visus četrus gaidāmos nacionālo izlašu atlases turnīru sabraukumus jeb "burbuļus", kuros jāpiedalās Latvijas sieviešu un vīriešu basketbola izlasēm. Šāda izspēles sistēma sagaidāma arī februārī plānotajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!