Foto: LETA

Latviešu basketbolists Ojārs Siliņš, kurš nesen atgriezies laukumā pēc savainojuma izārstēšanas, svētdien guva divus punktus Itālijas A sērijas čempionāta mačā, kurā Redžo di Emīlijas "Grissin Bon" komanda izbraukumā ar rezultātu 66:78 (21:18, 14:15, 13:27, 18:18) piekāpās Boloņas "Virtus".

Laukumā pavadījis 22 minūtes, Siliņš realizēja vienu no trim divpunktu metieniem, taču kļūdījās visos piecos tālmetienos.

Latvietis tika arī pie divām atlēkušajām bumbām, divām pārtvertām bumbām, vienas rezultatīvas piespēles un trim piezīmēm, kas deva negatīvu efektivitātes koeficienta rādītāju -1.

Siliņa +/- koeficients (-11) bija otrais sliktākais komandā.

Jauno Itālijas čempionāta sezonu "Grissin Bon" komanda iesākusi ļoti sekmīgi, ar sešām uzvarām astoņās spēlēs atrodoties kopvērtējuma trešajā vietā.

Starpsezonā Itālijas čempionātā notika pārmaiņas, jo pastāvēt līdzšinējā formā beidza Sjēnas "Montepaschi" vienība, kas turnīrā uzvarēja no 2007. līdz 2013.gadam, bet šajā pavasarī finālā zaudēja Milānas "EA7 Emporio Armani". Pašlaik ar nosaukumu "Mens Sana 1871 Basket" vienība spēlē vien Itālijas ceturtajā spēcīgākajā līgā.

Šovasar 21 gadu vecais Siliņš līgumu ar vienību pagarināja līdz 2016.gadam. Itālijā viņš spēlē kopš 2010.gada.

Ar katru sezonu latvietis ieguva arvien lielāku lomu komandā, bet pagājušās sezonas A sērijas čempionāta regulārajā sezonā Siliņš guva vidēji 7,1 punktu un izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas. Savukārt izslēgšanas spēļu turnīrā viņš iekrāja 9,0 punktus un 1,0 atlēkušo bumbu. Viņš tika atzīts par sezonas otro labāko jauno basketbolistu.

Pagājušajā sezonā "Grissin Bon" ar Siliņa palīdzību triumfēja Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā, bet pats basketbolists šajās sacensībās kopumā aizvadīja 16 spēles, caurmērā katrā no tām izceļoties ar 6,8 punktiem un 2,9 atlēkušajām bumbām.

Šajā sezonā "Grissin Bon" jau spēlē Eiropas kausa izcīņā, pirmajos septiņos mačos izcīnot divas uzvaras.

Jūnijā Siliņš bija devies uz Ziemeļameriku, lai pierādītu sevi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) skautiem, taču draftā neviena komanda viņu neizvēlējās. Pats basketbolists pēc drafta aģentūrai LETA atklāja, ka vēlas turpināt savu progresu, paužot apņēmību pāris gadu laikā sasniegt pasaules spēcīgāko basketbola līgu.

Pagājušajā vasarā Siliņš palīdzēja Latvijas U-20 izlasei izcīnīt otro vietu Eiropas čempionātā.

Šovasar "Grissin Bon" komanda parakstīja līgumu arī ar 15 gadus veco latvieti Artūru Strautiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!