Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien ULEB Eirolīgas ceturtās kārtas spēlē guva četrus punktus un palīdzēja "Barcelona" izcīnīt uzvaru papildlaikā.

"Barcelona" mājās ar 97:89 (13:16, 23:17, 22:23, 17:17, 22:14) papildlaikā uzvarēja Atēnu "Panathinaikos Opap".

Šmits spēli sāka starta pieciniekā un laukumā pavadīja 22 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, divreiz rezultatīvi piespēlēja, reizi pārtvēra bumbu un bloķēja vienu metienu. Viņš grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem, bet abi "trejači" lidoja garām grozam. Šmits arī iemeta divus soda metienus.

Tāpat viņš nopelnīja četras personīgās piezīmes un iekrāja trīs efektivitātes koeficienta punktus. Latvijas izlases spēlētājam lielāku spēles laiku liedza iegūt sakrātās piezīmes. Šmits trešās ceturtdaļas vidū uzbrukumā nopelnīja savu ceturto piezīmi un nākamās desmit minūtes laukumā nedevās.

Rezultatīvākais ar 24 punktiem Barselonas vienībā bija Korijs Higinss, kura rēķinā arī septiņas atlēkušās bumbas, bet 20 punkti Brendonam Deivisam. "Panathinaikos Opap" komandā Markuss Fosters iemeta 24 punktus.

Viens no mača tiesnešiem bija Latvijas vadošais soģis Oļegs Latiševs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!