Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) fantastisko uzvaras gājienu svētdien turpināja Sanantonio "Spurs", kas "play off" pusfināla pirmajā spēlē savās mājās ar 101:98 (24:18, 22:29, 16:24, 39:27) pieveica Oklahomas "Thunder".

Sērijas līdz četrām uzvarām otrā spēle otrdien notiks atkal Sanantonio komandas laukumā.

Pēc trešās ceturtdaļas "Spurs" zaudēja ar deviņu punktu starpību, taču ar agresīvu darbību panāca lūzumu un, sākoties spēles pēdējai minūtei, bija ieguvuši jau "+7"savā labā. "Thunder" piekoptā pārkāpumu taktika pēdējā minūtē neattaisnojās un "Spurs" izcīnīja savu 19.uzvaru pēc kārtas. 19 uzvaras pēc kārtas NBA regulārajā sezonā un "play off" mačos ir atkārtots NBA rekords. 2001.gadā līdzīgu panākumu sasniedza Losandželosas "Lakers".

Rezultatīvākais "Spurs" rindās ar 26 punktiem bija NBA labākais "sestais" spēlētājs Emanuels Džonobili, 18 punktus guva Tonijs Pārkers, bet Tims Dankans guva 16 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

"Thunder", kas pirmo reizi šajā sezonā "play off" nonākusi zaudētājos visā sērijā, labākais spēlētājs bija Kevins Durants, kurš guva 27 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas. Vēl 19 punktus guva Džeimss Hārdens, bet 17 punktus – Rasels Vestbruks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!