Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers arī nākamsezon turpinās vadīt "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas klubu Tallinas "Kalev"/"Cramo", ar kuru bijušais basketbolists vēlas uzvarēt kaimiņvalstu apvienotās līgas čempionu titulu, ziņo klubs.

Tādējādi Štelmahers turpinās darbu ar komandu, par kuras galveno treneri viņš kļuva pirms 2018./2019. gada sezonas. Vasaras laikā viņa vārds izskanēja arī saistībā ar Viļņas "Rytas" galvenā trenera vakanci, taču Lietuvas klubs šajā amatā nolīga bijušo Rīgas ASK treneri Donaldu Kairi.

Komandas mājaslapā uzsvērts, ka latvietis pērn ļoti labi iejuties Tallinas klubā, un vēlas turpināt darbu, ko šī gada pavasarī viņam liedza pabeigt koronavīrusa Covid-19 pandēmija.

"Sajūtas bija mazliet nenoteiktas, jo sezonas beigās bijām sasnieguši relatīvi labu kondīciju un ritmu," izsakās Štelmahers.

Taču pagājušās sezonas noslēgums neietekmējot viņa plānus. Speciālista ambīcijas paredz VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēļu sasniegšanu, kā arī čempionu titulu izcīnīšanu Latvijas-Igaunijas basketbola līgā un Igaunijas meistarsacīkstēs.

"Pakāpeniski virzāmies uz priekšu soli pa solim," par komandas veidošanu nākamajai sezonai atzīst treneris. "Vispirms cenšamies komanda`iekļaut labus Igaunijas basketbolistus un tad skatīsimies, kādās pozīcijās nepieciešami ārzemnieki."

Pagājušogad izlases trenera vadībā Tallinas vienībā spēlēja arī Latvijas valstsvienības aizsargs Aigars Šķēle, kurš nupat noslēdzis vienošanos ar Latvijas čempionvienību "VEF Rīga". Taču darbu asistenta lomā turpinās vietējie speciālisti Indreks Reinboks un Alars Varraku, kā arī Latvijas treneris Akselis Vairogs.

Sezonas pārtraukuma brīdī "Kalev"/"Cramo" ar astoņām uzvarām 20 spēlēs ieņēma piekto vietu VTB līgā, bet ar 20 uzvarām 23 mačos trešo pozīciju Latvijas-Igaunijas līgā.

Trenera karjeru Štelmahers sāka 2009. gadā, kad kļuva par Lietuvas kluba Viļņas "Perlas" galveno treneri, bet nākamā gada oktobrī viņš pēc galvenā trenera atlaišanas īsu brīdi vadīja Lietuvas vareno klubu Viļņas "Lietuvos Rytas". Pēc tam gan Štelmahers atgriezās "Lietuvos Rytas" fārmklubā "Perlas".

Vēlāk "Perlas" klubu iegādājās Pasvales "Pieno žvaigždes" komanda, bet Štelmahers galvenā trenera vietu saglabāja. Taču 2012. gada vasarā viņš pārcēlās uz Ventspili, šīs pilsētas komandu 2013.gadā aizvedot līdz Baltijas Basketbola līgas (BBL) tronim un gadu vēlāk – līdz Latvijas Basketbola līgas (LBL) titulam.

Pēc 2014./2015. gada sezonas šķīrās Štelmahera un "Ventpils" ceļi, bet 2016. gadā viņš pārņēma "Valmiera"/ORDO komandas grožus un aizveda to līdz pirmajam LBL čempiontitulam. Sekojošajā starpsezonā viņš kļuva par Polijas basketbola kluba Slupskas "Energa Czarni" galveno treneri, šo vienību aizvedot līdz vietējā čempionāta pusfinālam.

2017. gadā Štelmahers atgriezās "Ventspils" klubā, uzreiz triumfējot Latvijas čempionātā, bet pagājušajā gadā ventspilnieki Štelmahera vadībā tika pie Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionu trofejas.

Pagājušajā vasarā Štelmahers pārcēlās uz Tallinu, uzņemoties "Kalev/Cramo" vadību, kā arī kļuva par Latvijas izlases galveno treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!