Foto: FIBA

Lietuvas basketbola klubu Viļņas "Rytas" nākamajā sezonā varētu vadīt Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers, vēsta Lietuvas mediji.

Viļņas klubs šonedēļ oficiāli paziņoja, ka nepagarinās līgumu ar līdzšinējo galveno treneri Daini Adomaiti, par kura palīgu strādāja Uvis Helmanis. Kā norādīja komandas vadība, Covid-19 krīze ietekmējusi kluba finansiālo stāvokli un "Rytas" vairs nevarēs atļauties Adomaitim pienākošos atalgojumu.

Kā viens no kandidātiem uz "Rytas" vadīšanu nākamajā sezonā tiek minēts Štelmahers, kurš līdz šim trenēja Igaunijas čempionus Tallinas "Kalev/Cramo". Štelmahers no 2004. līdz 2008. gadam jau pārstāvēja "Lietuvos rytas" (tagadējo "Rytas"), ar kuru 2005 .gadā uzvarēja ULEB kausa izcīņas turnīrā.

Trenera karjeru Štelmahers sāka 2009. gadā, kad kļuva par Lietuvas kluba Viļņas "Perlas" galveno treneri, bet nākamā gada oktobrī viņš pēc galvenā trenera atlaišanas īsu brīdi vadīja Lietuvas vareno klubu Viļņas "Lietuvos rytas". Pēc tam gan Štelmahers atgriezās "Lietuvos rytas" fārmklubā "Perlas".

Vēlāk "Perlas" klubu iegādājās Pasvales "Pieno žvaigždes" komanda, bet Štelmahers galvenā trenera vietu saglabāja. Taču 2012. gada vasarā viņš pārcēlās uz Ventspili, šīs pilsētas komandu 2013.gadā aizvedot līdz Baltijas Basketbola līgas (BBL) tronim un gadu vēlāk – līdz Latvijas Basketbola līgas (LBL) titulam.

Pēc 2014./2015. gada sezonas šķīrās Štelmahera un "Ventpils" ceļi, bet 2016. gadā viņš pārņēma "Valmiera"/ORDO komandas grožus un aizveda to līdz pirmajam LBL čempiontitulam. Sekojošajā starpsezonā viņš kļuva par Polijas basketbola kluba Slupskas "Energa Czarni" galveno treneri, šo vienību aizvedot līdz vietējā čempionāta pusfinālam.

2017. gadā Štelmahers atgriezās "Ventspils" klubā, uzreiz triumfējot Latvijas čempionātā, bet pagājušajā gadā ventspilnieki Štelmahera vadībā tika pie Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionu trofejas.

Pagājušajā vasarā Štelmhares pārcēlās uz Tallinu, uzņemoties "Kalev/Cramo" vadību, kā arī kļuva par Latvijas izlases galveno treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!