Foto: AFP/Scanpix

Latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks ceturtdien guva desmit punktus un palīdzēja viņa pārstāvētajai Vācijas čempionei basketbolā Bambergas "Brose" ULEB Eirolīgas spēlē savā laukumā ar 106:102 (18:21, 20:25, 23:18, 30:27, 15:11) pagarinājumā pārspēt Milānas "EA7 Emporio Armani" no Itālijas.

Strēlnieks šajā mačā nospēlēja 31 minūti un 53 sekundes, kuru laikā grozā raidīja trīs no četriem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus, kamēr neviens no viņa trim trejačiem mērķi nesasniedza.

Latvieša rēķinā arī divas atlēkušās bumbas, sešas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, četras piezīmes, četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 15 efektivitātes punkti.

Par šī mača rezultatīvāko basketbolistu ar 27 punktiem kļuva "Brose" vienību pārstāvošais Dariuss Millers, kamēr "EA7 Emporio Armani" sastāvā ar 25 punktiem atbildēja Rakīms Sanderss.

Lai gan cīņas sākums bija spēkos līdzvērtīgs, pirmā puslaika turpinājumā dažu punktu pārsvaru ieguva Milānas klubs, kas tam lielajā pārtraukumā ļāva doties ar astoņu punktu pārsvaru - 46:38. "Brose" basketbolisti trešajā ceturtdaļā šo deficītu atspēlēja un izvirzījās arī vadībā. Spēles noslēgums aizritēja ļoti saspringti.

Divas minūtes un divas sekundes pirms pamatlaika beigām Bambergas klubs pēc Fabjēna Kozēra precīzā tālmetiena panāca salīdzinoši drošo sešu punktu pārsvaru (83:77), bet, kad līdz beigu signālam bija palikušas 12 sekundes, "EA7 Emporio Armani" basketbolists Džamels Maklīns ar diviem trāpīgiem "sodiņiem" samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (88:89).

Pēc tam Niks Zisis ar vēl diviem precīziem soda metieniem atjaunoja trīs punktu pārsvaru, bet astoņas sekundes līdz beigām noteikumi tika pārkāpti pret Itālijas kluba basketbolistu Rikiju Hikmenu, kurš turklāt tobrīd meta trīspunktnieku. Līdz ar to viesiem bija tiesības uz trim tālmetieniem, ko amerikānis aukstasinīgi arī realizēja.

Tādējādi duelis turpinājās pagarinājumā, taču tajā veiksmīgāki bija "Brose" vienības basketbolisti, tikdami pie uzvaras.

Vēl vienā ceturtdienas mačā jau pie savas piektās uzvaras tika UELB Eirolīgas čempione Maskavas CSKA, kas viesos ar 81:75 (25:21, 19:7, 22:23, 15:24) pārspēja Grieķijas komandu Pireju "Olympiakos".

CSKA rindās ar 23 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās franču saspēles vadītājs Nando de Kolo.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līdere ar piecām uzvarām piecās spēlēs ir CSKA, kas kā vienīgā vēl nav piedzīvojusi zaudējumus. Septītajā vietā ar divām uzvarām četros mačos ir Daira Bertāna pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Doguš", kur par galvenā trenera Deivida Blata palīgiem strādā Ainars Bagatskis un Oskars Ernšteins. Tikmēr divi panākumi piecos mačos ir "Brose", kas tai kopvērtējumā šobrīd dod desmito pozīciju.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Aizvadītajā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Maskavas CSKA komanda, kas finālā uzvarēja Stambulas "Fenerbahce" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!