Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien pārsniedza 1000 gūto punktu robežu savā ULEB Eirolīgas karjerā.

Strēlnieka un cita latvieša Jāņa Timmas pārstāvētā Pirejas "Olympiacos" Eirolīgas regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 65:73 izbraukumā piekāpās Stambulas "Anadolu Efes".

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 31:11 minūtes, kuru laikā guva 14 punktus, realizējot vienu no četriem divpunktu metieniem, trīs no pieciem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem. Viņa kontā arī piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viena kļūda un divas piezīmes.

Pēc šīs spēles Strēlnieks savā Eirolīgas karjerā guvis 1005 punktus, un to viņš paveicos 110 spēlēs. Strēlnieks kopš 2018. gada decembra ir rezultatīvākais latvietis Eirolīgā, un viņš apsteidza Kasparu Kambalu, kurš šajā turnīrā 53 spēles kopā guva 886 punktus.

Savukārt Timma aizvadītajā spēlē laukumā devās pamatsastāvā, taču nospēlēja tikai 5:46 minūtes, un statistikas rādītājos ne ar ko neizcēlās.

Strēlnieks un Timma pēc šīs spēles pievienosies Latvijas izlasei uz izšķirošajām spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijā.

"Olympiacos" komandā 12 punktus guva Nikola Milutinovs, kurš ar Strēlnieku bija vienīgie, kuri savā komandā pārsniedza 10 gūto punktu robežu. Uzvarētājiem 13 punktus guva Krunoslavs Simons, bet 12 punktus pievienoja Adriens Mermans.

Citās spēlēs latvieši laukumā nedevās.

Grankanārijas "Herbalife" bez Anžeja Pasečņika ar rezultātu 85:107 piekāpās Maskavas CSKA. CSKA uzvaru nodrošināja Serhio Rodrigesa 18 gūtie punkti, bet 17 punktus sameta Vils Klaibērns. Grankanārijas komandā pa 13 punktiem guva Markuss Ēriksons un Kims Tilijs.

Dairis Bertāns nedevās laukumā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" uzvarā savā laukumā pār Telavivas "Maccabi FOX" ar rezultātu 87:83 . Uzvarētājiem 19 punktus guva Maiks Džeimss.

Savukārt "Barcelona Lassa" bez Rolanda Šmita savā laukumā ar rezultātu 77:67 uzvarēja Vitorijas "Kirolbet Baskonia". Uzvarētājiem pa 15 punktiem iemeta Kevins Serafins un Po Rivass, bet Vitorijas vienībā 18 punktus iemeta Ševons Šīldss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!