Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Toronto "Raptors" ar uzvaru mājās uzsākusi pirmo finālsēriju kluba vēsturē, ceturtdien pieveicot pēdējo divu sezonu čempionus Goldensteitas "Warriors" vienību 118:109 (25:21, 34:28, 29:32, 30:28).

Viesi no Oklendas aizvadīja paviršu pirmo ceturtdaļu pēc deviņu dienu pauzes, ko viņiem ļāva izbaudīt četrās spēlēs uzvarētā Rietumu konferences finālsērija.

"Raptors" pirmajās 12 minūtēs trāpīja piecus no 14 tālmetieniem, no kuriem vairums bija gandrīz vai pilnībā netraucēti. Savukārt Goldensteitas komanda piedzīvoja savu izslēgšanas spēļu nerezultatīvāko pirmo ceturtdaļu, tajā piekāpjoties 21:25.

Otrās ceturtdaļas ievadā pirmo reizi kopš pirmās kārtas otrās spēles ierindā atgriezās Demarkuss Kazinss, kurš spēlēja sev neierastā lomā kā "Warriors" rezerves centrs. Pirmās minūtes Goldensteita uzturēja mazu deficītu, tomēr puslaika izskaņā Denijs Grīns realizēja trīspunktu metienu, pirmo reizi panākot desmit punktu pārsvaru mājiniekiem – 59:49.

Liels iemesls panāktajam pārsvaram bija kamerūnieša Paskāla Siakama veiksmīgais sniegums. Uzbrucējs otrajā puslaikā vien turpināja realizēt sarežģītus metienus un trešās ceturtdaļas izskaņā bija jau guvis 26 punktus. Savukārt "Warriors" vienība nespēja spēlēt pietiekami uzmanīgi ar bumbu. Viesiem pēc 36 minūtēm bija jau 14 kļūdas.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā Goldensteitas rezervisti aizcīnījās līdz trīs punktu deficītam, kas bija mazākais otrajā puslaikā. Taču Siakams turpināja demonstrēt izcilu spēli, vienubrīd sasniedzot jau 11. precīzo metienu no spēles pēc kārtas.

Septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām Siakams, kāpinot tempu, aizskrēja pārejas uzbrukumā un ar piespēli izvirzīja Deniju Grīnu uz precīzu tālmetienu – Toronto pirmo reizi spēlē vadībā jau ar +12.

Goldensteitas centieni ļāva viesiem pietuvoties līdz septiņu punktu deficītam minūti pirms spēles beigām, bet neatbloķēts Siakams ar vēl diviem punktiem izšķīra spēles likteni.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija 25 gadus vecais Siakams, kura kontā 32 punkti (14/17 metienos no spēles), astoņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. Basketbolists, kurš vēl pagājušajā sezonā vidēji spēlē atzīmējās vien ar septiņiem punktiem, sasniedza jaunu personīgo rekordu gūtajos punktos izslēgšanas spēlēs.

Viņam ar 23 punktiem palīdzēja Kavajs Lenards, bet viesu labā visvairāk sameta Stefens Karijs, kurš izcēlās ar 34 punktiem. Dreimonda Grīna rēķinā minimāls "triple double" – desmit punkti, desmit atlēkušās bumbas un desmit piespēles.

Komandas nākamo spēli sērijā, kura norit līdz četrām uzvarām, aizvadīs svētdien, 2. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!