Foto: FIBA

Vairāki Tokijas olimpiskie čempioni 3x3 basketbolā un "Rīga" komandas pārstāvji iekļauti pašmāju "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas (NBL) jeb Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas komandu pieteikumos, liecina Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapa.

Jau piektdien, 17. septembrī ar spēli starp "Tukums"/TSS un BK "Saldus" vienībām Tukumā tiks aizsākts Latvijas basketbola Užavas kauss, bet 21. septembrī ar vairākiem mačiem sāksies NBL čempionāts. Pieteikumi abiem turnīriem liecina, ka tajā varētu piedalīties Latvijas vadošie 3x3 basketbolisti.

Basketbola kluba "Ķekava" pieteikumā iekļauti Nauris Miezis un Agnis Čavars. Miezis, kurš trīs sezonas aizvadījis arī LBL augstākajā divīzijā, laika posmā no 2016. līdz 2019. gadam jau bija dzimtā ciema vienības līderis, bet pieredzes bagātais Čavars to pārstāvēja 2016./2017. gada un 2017./2018. gada sezonā.

"Kandava"/"Anzāģe" vienība dalībai Latvijas kausā pieteikusi Kārli Lasmani, kura vārds NBL čempionāta sastāvā gan nav atrodams. Kārlis Lasmanis šajā komandā iepriekš nav spēlējis, bet Kandavas komandu jau vairākas sezonas pārstāv Guntars Strāķis, kurš 3x3 basketbola vienību "Rīga" pastiprināja turnīrā Debrecenā.

Savukārt basketbola klubā "Gulbenes Buki"/BJSS spēlēt turpinās Artūrs Strēlnieks, kurš komandu jau pārstāvēja Covid-19 pandēmijas aprautajā 2019./2020. gada sezonā. Šajā sezonā viņš bija vienīgais 3x3 basketbola komandas "Rīga" spēlētājs, kurš paralēli spēlēja kādā no LBS rīkotajiem čempionātiem. Pērn gan NBL sezona Covid-19 dēļ nenorisinājās. Savukārt 2018./2019. gada sezonā Lasmanis izcēlās kā pēdējais komandas spēlētājs, kurš pārstāvēja kādu augstākās līgas komandu. Ventspilnieks togad spēlēja basketbola kluba "Jūrmala" sastāvā.

Nevienas komandas pieteikumā pagaidām nav manāms kājas savainojumu ārstējošais Edgars Krūmiņš. Jelgavnieks, kurš cerēja no traumas atlabt līdz septembra vidum, pagaidām nav pieteikts arī 18. un 19. septembrī gaidāmajam Pasaules tūres posmam Prāgā. Uz to "Rīga" pagaidām izvirzījusi sastāvu Kārlis Lasmanis, Guntars Strāķis, Artūrs Strēlnieks un Agnis Čavars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!