Foto: AFP/Scanpix/LETA

Gadījumā, ja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība lems, ka šīs sezonas regulārais čempionāts sastāvēs no 70, nevis 82 spēlēm, kā tas ir ierasts, Portlendas "Trail Blazers" līderis Deimiens Lilards atlikušos dueļus noraudzīsies no rezervistu soliņa, otrdien telefonsarunā ar "Yahoo Sports" teica basketbolists.

Jau iepriekš Ziemeļamerikas mediji vēstīja, ka NBA, iespējams, neliks visām komandām aizvadīt 82 regulārā čempionāta spēles pēc sezonas atsākšanas, jo ar 70 aizvadītiem mačiem būs gana, lai izpildītu saistības ar reģionālajiem televīzijas kanāliem. Šādi komandas garantēs ienākumus no televīziju translāciju līgumiem.

"Ja mēs atgriežamies, bet viņi [līga] teiks, ka klubiem ir jāaizvada vien dažas spēles, lai noslēgtu regulāro sezonu, es tajās nepiedalīšos. Laukumā došos vien tad, ja Portlendas klubam būs reālas iespējas iekļūt izslēgšanas spēlēs. Pretējā gadījumā atradīšos uz rezervistu soliņa, jo tomēr esmu daļa no komandas," savu nostāju skaidroja basketbolists.

Portlendas vienība šosezon Rietumu konferencē ar 29 uzvarām 66 spēlēs ieņem devīto vietu, bet izslēgšanas spēlēs iekļūst katras konferences astoņas spēcīgākās komandas. Astoto pozīciju ieņem Memfisas "Grizzlies", kas iekrājusi par trim uzvarām vairāk.

NBA aizvien nav paziņojusi, kad un kādā formātā tiks aizvadīta atlikusī sezona. Lielāka skaidrība ir par norises vietu – spēles, visticamāk, notiks "Walt Disney World" teritorijā Orlando. Disnejlendā atrodas "ESPN Wide World of Sports" komplekss, kurā arī plānots gan aizvadīt spēles, gan izmitināt vienības.

"Ja es atgriežos treniņos, bet mums nav iespējas tikt "play off", būšu treniņos, darīšu visu nepieciešamo, bet spēļu dienā atradīšos uz rezervistu soliņa. Taču, ja līga izdomās aizvadīt nelielu turnīru, kurā par vietu izslēgšanas spēlēs cīnītos 7.-12.vietā esošās komandas, tas man patiktu," norādīja Lilards.

Portlendas vienībai sezonas turpinājums varētu izvērsties labāks nekā iepriekšējā sezonas daļa, jo no traumām atlabuši centra spēlētājs Jusufs Nurkičs un uzbrucējs Zeks Kolinss.

"Nebūtu patīkami neiekļūt izslēgšanas spēlēs, jo cīnījāmies par vietu tur. Komandā atgriezušies sākumsastāva spēlētāji – centrs un uzbrucējs, tāpēc domāju, ka mūs sagaidītu laba sezonas otrā daļa," pārliecību par savas komandas varējumu pauda basketbolists. "Tagad viņi ir veseli un ieguvuši papildu laiku treniņiem. Šie spēlētāji vairs nebūs ierūsējuši, bet, iespējams, pārējie būs, tāpēc "Trail Blazers" varētu uzvarētu ikvienu."

Gadījumā, ja Portlendas vienība tomēr izcīnītu iespēju piedalīties izslēgšanas spēlēs, komandai pirmajā kārtā, visticamāk, pretim stātos Losandželosas "Lakers". Lilards nenoniecināja "Grizzlies" šosezon paveikto, tomēr uzsvēra, ka interesantāka sērija būtu ar "Trail Blazers" līdzdalību.

Jau vēstīts, ka NBA sezonas pārtraukumu izsludināja 11. martā neilgi pēc tam, kad pirmais saslimšanas gadījums ar koronavīrusu Covid-19 tika konstatēts Jūtas "Jazz" basketbolistam Rūdijam Gobēram.

NBA komisārs Adams Silvers sarunā ar spēlētājiem paudis apņēmību līdz jūnija vidum pieņemt lēmumu par sezonas turpmāko likteni.

NBA saslimšana ar Covid-19 vīrusu tika konstatēta Losandželosas "Lakers", Denveras "Nuggets", Bostonas "Celtics", Detroitas "Pistons", Jūtas "Jazz" un citās vienībās, taču smagi saslimšanas gadījumi nav fiksēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!