Foto: F64

Latvijas Basketbola līgas (LBL) klubs "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" pirmdien izbraukumā izcīnīja pirmo uzvaru ceturtdaļfināla sērijā pret basketbola klubu "Liepāja".

Vidzemnieki laukuma saimniekus pārspēja ar rezultātu 85:77 (30:9, 25:19, 16:25, 14:24). Tādējādi sērijā līdz trim uzvarām "Liepāja" ir vadībā vien ar rezultātu 2-1.

Valmieras komanda no spēles pirmajām minūtēm izrādīja negaidītu pārsvaru, spēles pirmajā ceturtdaļā trāpot sešus tālmetienus, kā arī vairākkārt piespiežot mājiniekiem kļūdīties. Īpaši veiksmīgu sniegumu rādīja Valters Vēveris un Ervīns Jonāts. Turpretim liepājniekiem metieni no distances nesekmējās, kā arī īpaši jūtams bija savainotā saspēles vadītāja Renāra Birkāna trūkums.

Spēles otrajā ceturtdaļā "Valmiera Glass"/ViA vienības pārsvars jau sasniedza 32 punktus, "Liepājas" komandai uzlabojot vājo sniegumu uzbrukumā, bet puslaikā kopā ielaižot 55 punktus. Reizi pēc reizes Valmieras vienība izmantoja iespējas aizskriet ātrajos uzbrukumos.

Tiesa, mājinieki trešajā ceturtdaļā deficītu samazināja līdz -18. Savukārt spēles izskaņā negaidītu "grūdienu" deva 18 gadus vecie Kārlis Šenbergs un Gustavs Jakubauskis, kurš šodien tieši sasniedza pilngadību. Jaunie basketbolisti, lielu ieguldījumu sniedzot arī Guntim Sīpoliņam un Robertam Bērziņam, ļāva "Liepājai" pietuvoties līdz astoņu punktu deficītam, bet "Valmiera Glass" neļāva pretiniekiem pa īstam apdraudēt uzvaras drošību.

Uzvarētāju labā 22 punktus sakrāja Jonāts, ar 19 punktiem atzīmējās Vēveris, bet komandas kapteinis Edmunds Elksnis sakrāja 17 punktus, 11 bumbas zem groziem un astoņas rezultatīvas piespēles. Mājinieku rindās ar 18 punktiem izcēlās Sīpoliņš, bet septiņi punkti un 12 atlēkušās bumbas Iļjam Gromovam.

Sērijas ceturtā spēle norisināsies trešdien Valmierā, bet šī dueļa uzvarētājam jau svētdien jāuzsāk pusfināls pret "VEF Rīga" komandu.

Otrdien gaidāma trešā BK "Ogre" un "Latvijas Universitātes" tikšanās. Šajā sērijā rezultāts ir 1-1. "Ogres" un LU uzvarētāju pusfinālā sagaida sērija pret BK "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!