Foto: Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola

Latvijas basketbols klubs "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" pēc neveiksmīga sezonas sākuma atbrīvojis no amata galveno treneri Tomasu Kerši, kura pienākumus pārņems Oskars Virsis, informē komanda.

Valmierieši Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas sezonu sākuši ar pieciem pārliecinošiem zaudējumiem piecās aizvadītajās spēlēs. Kluba un trenera sadarbība ilga 94 dienas jeb pilnus trīs mēnešus.

Komandas vadību pārņems Virsis, kurš gan kā spēlētājs, gan arī kā trenera asistents, ir strādājis kopā ar dažādiem treneriem. Kā konsultants un mentors Virsi komandas vadībā atbalstīs bijušais Latvijas izlases treneris, šobrīd "Bertānu Valmieras basketbola skolas" treneris un sporta direktors Arnis Vecvagars.

Keršis iepriekšējā sezonā vadīja "Šiauliai" sieviešu komandu Baltijas līgas turnīrā, bet pirms darba Šauļos viņš strādāja Tartu Universitātes klubā, atbildot par jauniešu attīstību. Tāpat Keršis vadījis Kauņas "Žalgiris" dublieru komandu un bijis pie stūres Lietuvas reģionālās līgas komandai.

Viens no viņa audzēkņiem ir Nacionālās basketbola asociācijā (NBA) Detroitas "Pistons" spēlētājs Deivids Sirvīdis. Basketbolista karjeras laikā Keršis pēc koledžas absolvēšanas spēlēja Lietuvā, Vācijā un Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!