Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra piektajā spēlē izbraukumā tiksies ar Francijas klubu Strasbūras SIG.

Spēle Strasbūrā sāksies Latvijas laika plkst. 21.30, un tiešraidē to translēs kanāls TV6. Portāls "Delfi" piedāvās mača teksta tiešraidi.

E grupas pirmajā spēlē rīdzinieki 28. oktobrī mājās izsēja 14 punktu pārsvaru, Bonzijam Kolsonam uzvaru nesošo trīspunktnieku iemetot līdz ar spēles beigu signālu un ļaujot viesiem svinēt panākumu ar rezultātu 77:75.

Tas rīdziniekiem pagaidām ir bijis vienīgais zaudējums šīs sezonas Čempionu līgas mačos. VEF turpinājumā viesos ar 84:81 uzveica Grieķijas komandu "Peristeri" un divreiz tika galā ar Viļņas "Rytas" – vispirms izbraukumā ar 85:81, tad mājās ar 84:60.

Otrdien pirmajā piektās kārtas grupas spēlē divu grupas vājāko komandu cīņā "Peristeri" ar rezultātu 81:74 mājās pārspēja "Rytas", saglabājot cerības uz kvalificēšanos nākamajai kārtai. Savukārt no šādas iespējas jau atvadījusies kaimiņvalsts komanda.

E grupā vadībā ar trīs uzvarām četros mačos ir SIG, otro vietu ar tādu pašu bilanci ieņem "VEF Rīga", bet piecos mačos divas uzvaras ir "Peristeri", viena "Rytas". Šāds spēles iznākums ļāva jau Strasbūras komandai nodrošināt vietu nākamajā kārtā.

VEF vietu starp labākajām 16 komandām nodrošinātu ar trešdien gūtu panākumu. Zaudējuma gadījumā otro ceļazīmes likteni noskaidrotu pēdējās kārtas spēle, kurā "VEF Rīga" mājās uzņems "Peristeri" komandu.

Nākamā kārta aizritēs, 16 komandām tiekot sadalītām grupās pa četrām vienībām. Klubi izspēlēs divu apļu apakšgrupu turnīru, katras grupas labākajām divām komandām kvalificējoties "Final 8" finālturnīram.

Kopš pēdējās cīņas ar Viļņas klubu rīdzinieki aizvadījuši vienu spēli Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā, ar rezultātu 77:60 pārspējot "Latvijas Universitāti". Vietējā čempionātā "VEF Rīga" uzvarējusi 12 no 13 spēlēm un Latvijas komandu grupā ieņem pirmo vietu.

SIG pēdējo maču aizvadīja sestdien, Francijas kausa izcīņas astotdaļfinālā viesos ar rezultātu 82:78 pārspējot "Cholet".

Francijas meistarsacīkstēs SIG ar bilanci 4-4 ir desmitajā vietā 18 komandu vidū.

Iepriekšējā sezonā "VEF Rīga" debitēja FIBA Čempionu līgā, grupā ar vienu panākumu 14 spēlēs ierindojoties pēdējā vietā. Arī Strasbūras klubs FIBA Čempionu līgā netika ārā no apakšgrupas, ar bilanci 4-10 ierindojoties septītajā vietā astoņu komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!