Foto: F64

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" svētdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 77:90 (20:25, 16:24, 24:15, 17:26) zaudēja Kazahstānas klubam "Astana".

"VEF Rīga" ar trim panākumiem 16 mačos ir 13. pozīcijā 14 komandu konkurencē, bet pirmais astotnieks šobrīd ir trīs uzvaru attālumā.

"VEF Rīga" rindās rezultatīvākais bija Stīvens Zeks, kurš guva 21 punktu un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, 17 punkti bija Endrū Endrūsam, 13 punktus guva Mareks Mejeris, bet 11 punkti bija Artūram Ausējam.

Tikmēr laukuma saimniekiem 22 punktus guva Stīvens Holts, bet 21 punkts bija Maiklam Dženingsam.

Mača ievadā rīdziniekus vadībā izvirzīja Stīvens Zeks, uz kura metienu pretinieki atbildēja ar diviem "trejačiem", vadību nosargājot visa pirmā puslaika gaitā. Trešās ceturtdaļas beigās "VEF Rīga" pietuvojās līdz divu punktu deficītam, bet pēc tam sekoja deviņu punktu izrāviens mājinieku izpildījumā.

Latvijas vicečempioni turpmākajā ceturtās ceturtdaļas gaitā pāris reizes samazināja pretinieku pārsvaru zem desmit punktiem, bet nespēja iesaistīties cīņā par uzvaru, ciešot zaudējumu ar rezultātu 77:90.

Komandas savā starpā šosezon bija jau tikušās, "Astana" vienībai 19. novembrī Rīgā gūstot uzvaru ar 93:71.

Vienotās līgas turnīra tabulas līderpozīcijā turpina būt Maskavas CSKA, kas guvusi 13 uzvaras 14 mačos, kamēr "Astana" ar astoņām uzvarām 14 cīņās atrodas sestajā vietā.

Pēdējā laikā "Astana" piedzīvojusi kritumu, jo Vienotajā līgā tai bija zaudējumi pēc kārtas. Nesenākajā spēlē 20.janvārī "Astana" ar 84:93 viesos zaudēja Mārtiņa Meiera pārstāvētajai Krasnojarskas "Jeņisej".

Kopumā "Astana" ir viens no šīs sezonas Vienotās līgas pārsteigumiem, pamanoties gūt uzvaras pār tādām komandām kā Sanktpēterburgas "Zeņit" un Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

"VEF Rīga" šonedēļ aizvadīja jau divas spēles. "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas ietvaros tika gūtas divas uzvaras pār igauņu komandām Raplas "Avis Utilitas" un Tallinas "Kalev"/TLU.

Kopš sezonas sākuma "VEF Rīga" sastāvā jau notikušas vairākas izmaiņas, jo šosezon atlaisti jau kopumā trīs amerikāņu aizsargi - Vinsents Konsils, Ostins Lūks un Beidens Džeksens, turklāt netiek izslēgta iespēja, ka prom būs jādodas arī Endrū Endrūsam vai Džebrilam Duremam.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

"VEF Rīga" pagājušās sezonas Vienotās līgas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 zaudēja CSKA basketbolistiem, bet Latvijas čempionātā ieguva sudrabu, finālsērijā ar 2-4 zaudējot "Ventspilij".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!