Foto: F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē piektdien pagājušās sezonas vicečempioni "Ventspils" viesos ar 100:65 (21:6, 23:18, 20:21, 36:20) pārliecinoši uzvarēja sacensību pastarīti biznesa augstskolu "Turība".

"Ventspils" vadībā atradās kopš mača otrās minūtes, tiekot pie savas trešās uzvaras trīs turnīra spēlēs.

Uzvarētāju komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Uģis Pinete, 15 punktus iekrāja Dāvis Lejasmeiers, 14 punkti Ronalda Zaķa kontā, bet 13 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles iekrāja Verners Tīls.

Savukārt "Turība" vienības labā ar attiecīgi 17 un 16 gūtiem punktiem izcēlās Kārlis Apsītis un Mikus Sokolovs.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Kopvērtējumā pašlaik bez zaudējumiem cīnās vienīgi abas potenciālās favorītes "VEF Rīga" un "Ventspils", kas aizvadījušas pa trim cīņām. Tām ar trim uzvarām četros mačos seko "Jūrmala"/"Fēnikss". "Valmiera" un "Liepāja"/"Triobet" izcīnījušas divas uzvaras trijās cīņās, bet "Latvijas Universitātes" (LU) kontā ir trīs panākumi piecās spēlēs.

Pie viena panākuma trijās cīņās tikušas "Jelgavas" un "Barons kvartāls" vienības, devītajā pozīcijā ir "Jēkabpils", kas izcīnījusi vienu uzvaru četros mačos, bet bez panākumiem joprojām spēlē U-18 izlase un biznesa augstskola "Turība".

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!