"Ventspils" otrdien "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālsērijas trešajā mačā izcīnīja uzvaru un nonāca viena panākuma attālumā no fināla sasniegšanas.

Ventspilnieki savā laukumā ar rezultātu 94:81 (24:24, 30:25, 19:15, 21:17) bija pārāki pār "Ogri" un sērijā līdz trīs uzvarām izvirzījās vadībā ar 2-1.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 17 gūtajiem punktiem bija Linards Jaunzems, 16 punktus sakrāja Artūrs Ausējs un Matīss Kulačkovskis, bet pa 11 punktiem guva Ivans Gandija-Rosa un Emanuēls Vembi.

Ogres komandā Kārlis Apsītis izcēlās ar 17 punktiem, kamēr vēl 15 punktus guva Viljams Teltons.

Pirmajā pusfinālsērijas mačā ar 79:76 panākumu guva ogrēnieši, kamēr otrajā ar 91:76 pārāka bija "Ventspils".

Ceturtais mačs plānots 27.aprīlī Ogrē, bet ja būs nepieciešama arī piektā spēle, tad tā paredzēta vēl divas dienas vēlāk Ventspilī.

"Ventspils" bija otra labākā pašmāju komanda Latvijas-Igaunijas līgā un bija brīva no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas, kamēr "Ogres" basketbolisti ceturtdaļfinālā ar 3-0 pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību.

Apvienotajā līgā abas komandas svinēja uzvaras viesos. Ogrē mačs noslēdzās ar 94:88 ventspilnieku labā, bet Ventspilī spēli ar 79:78 uzvarēja ogrēnieši.

Pusfinālā abu komandu ceļi krustojās arī pērn, kad pārāki ar 3-2 bija ventspilnieki.

Otrā pusfināla sērijā tiksies galvaspilsētas komandas "VEF Rīga" un "Liepāja", pēc diviem dueļiem rezultātam esot neizšķirtam 1-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!