Foto: FIBA

Ventspils brīvostas pārvaldes valde piektdien vēl nav veikusi lēmumu par reklāmas līgumiem atvēlamo līdzekļu daudzumu, kas ievērojami ietekmēs basketbola un futbola klubu "Ventspils" nākotni.

Portāls "Delfi" jau ziņojis, ka Ventspils brīvostas pārvalde pēc vadības maiņas pēta iestādes līdzšinējo izdevumu lietderību, tostarp reklāmas un mārketinga nolūkiem veikto tēriņu.

Basketbola un futbola klubi "Ventspils" ilgstoši paļāvušies uz reklāmas līgumiem ar brīvostu, tādējādi sarūpējot sev vērā ņemamu daļu budžeta. Basketbola klubs kopš 2015. gada ik gadu ticis atbalstīts ar 438 244 eiro vērtu līgumu, bet futbola klubs slēdzis reklāmas līgumus par 399 116 eiro gadā.

Jaunā brīvostas valdes priekšsēdētāja Inguna Strautmane gan atklājusi, ka sagaidāms atbalsta samazinājums, bet par to precīzāk varēs spriest pēc brīvostas budžeta aktualizēšanas.

Valde bija plānojusi 17. janvārī veikt lēmumu par reklāmas līgumiem atvēlamo summu, tomēr šis jautājums sēdes laikā nav ticis skatīts, portālam "Delfi" apliecināja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja. Brīvostas pārvaldes pārstāve vēl nevarēja atklāt, kad paredzama šī jautājuma skatīšana.

Gan basketbola kluba "Ventspils" valdes loceklis Ralfs Pleinics, gan futbola kluba "Ventspils" izpilddirektors Sergejs Usačovs iepriekš pauduši, ka no brīvostas lēmuma atkarīgs, vai titulētās vienības varēs uzturēt līdzšinējo komandu līmeni.

Pleinics portālam "Delfi" iepriekš izteica vien cerību, ka komanda spēs sezonu noslēgt ar pašreizējo sastāvu. Vairāku vienības spēlētāju pārstāvji izskata dažādas basketbolistu pārejas iespējas, tomēr pagaidām piekopj nogaidošu pieeju, zināms portālam "Delfi".

Basketbola klubs "Ventspils" bijusi panākumiem bagātākā Latvijas vīriešu basketbola komanda kopš neatkarības atgūšanas. 1994. gadā dibinātā vienība desmit reizes triumfējusi Latvijas Basketbola līgā (LBL), kā arī kopš 1997. gada pārstāvējusi Latviju starptautiskās sacensībās. Komandā spēlējuši liela daļa Latvijas izlases basketbolistu, kā arī tajā svarīgu soli karjeras attīstībā spēruši pašreizējie valstsvienības spēlētāji kā Jānis Strēlnieks, Jānis Timma, Rihards Lomažs un citi.

Savukārt ostas pilsētas futbola klubs sešas reizes triumfējis Latvijas futbola virslīgā, bet septiņas reizes spējis izcīnīt Latvijas kausu futbolā. Tādējādi tā uzskatāma par otro titulētāko neatkarīgās Latvijas futbola vienību aiz futbola kluba "Skonto". Vairāku valstsvienības spēlētāju pārstāvētā "Ventspils" vienība joprojām bijusi vienīgā Latvijas komanda, kas sasniegusi kādas Eiropas futbola federāciju asociācijas (UEFA) līgas grupu turnīru, 2009./2010. gada sezonā iekļūstot Eiropas līgas pamatturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!