Basketbola kluba "Ventspils" vadība apzinās, ka tai tuvojas svarīgs brīdis, kas noteiks vienības turpmāko nākotni. Proti, ilgstošās kluba atbalstītājas Ventspils brīvostas pārvaldes jaunā valde lems, vai tā var atļauties mārketinga vajadzībām slēgt reklāmas līgumus, uz kuriem iepriekš paļāvusies sporta komanda. Klubam nelabvēlīga iznākuma gadījumā sagaidāms, ka Latvijas basketbola flagmanis vairs nespēs eksistēt līdz šim uzturētajā līmenī.

Neziņa par nākotni bijusi ne tikai basketbola kluba vadībai, bet arī citai Latvijas neatkarības gados titulētai vienībai – futbola klubam "Ventspils". Klubu vadības pārstāvji nav bijuši droši par savu vienību finansiālo stabilitāti, kopš Ventspils brīvostas pārvaldē mainījusies vadība, kura vēl pārskata jautājumu par nākotnes izdevumiem.

Vadības maiņu brīvostā Satiksmes ministrija (SM) veica pēc Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājam un "BK Ventspils" ilggadējam prezidentam Aivaram Lembergam piemērotajām sankcijām. ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (OFAC) starp Lemberga kontrolē esošajām struktūrām nosauca arī Ventspils brīvostas pārvaldi, kurai šī iemesla dēļ 18. decembrī tika iecelta gan jauna valdes priekšsēdētāja – Satiksmes ministriju (SM) pārstāvošā Inguna Strautmane, gan pārvaldnieks – Andris Purmalis, kurš iepriekš strādājis Rīgas brīvostas pārvaldes Iekšējās drošības dienestā.

Darbu valdē turpina Finanšu ministrijas (FM) izvirzītais priekšsēdētājas vietnieks Ģirts Valdis Kristovskis (V), Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāve Laila Spaliņa, kā arī Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāvis Rūdolfs Nerets. Pērn pēc sankciju piemērošanas un ostas pārņemšanas valsts kontrolē valdi pameta Lembergs, Jānis Vītoliņš, Guntis Blumbergs un Didzis Ošenieks (visi no domes koalīcijas partijas "Latvijai un Ventspilij").

Futbola klubs "Ventspils" ar brīvostas pārvaldi kopš 2015. gada ik gadu slēdzis reklāmas līgumu par 399 116 eiro. Tāpat šo pašu gadu laikā nemainīgs palicis atbalsts basketbola klubam – brīvostas pārvalde kā 2015. gadā, tā 2019. gadā vienību atbalstīja ar 438 244 eiro vērtu līgumu.

"Mēs mēģinām saprast, kas notiks ar Ventspils brīvostas pārvaldes reklāmas līgumu," šī brīža situāciju ieskicē basketbola kluba "Ventspils" ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics. "Brīvosta ir mūsu ģenerālsponsors. Šajā gadā tā ir trešā daļa no kluba budžeta. Mūsu dzīvotspēja vairāk vai mazāk atkarīga tieši no viņiem."

Klubi apcer savu eksistenci


Pleinics pieļauj iespēju, ka kādi no vienības basketbolistiem sezonas noslēgs jau citā komandā. Kluba vadība ar spēlētājiem atklāti izrunāja situāciju, un vismaz pagaidām tā cer iztikt bez šādas notikumu attīstības.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!