Foto: F64

Basketbola kluba "Ventspils" prezidents Aivars Lembergs otrdien beidzis savu darbību kluba padomē kā tā padomes priekšsēdētājs jeb prezidents, kā arī izstājies no biedrības "Basketbola klubs "Ventspils"" biedru sastāva, ziņots kluba mājaslapā.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka sākotnēji basketbola kluba vadība neparedzēja jebkādi mainīt ASV sankciju sarakstā iekļautā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja statusu klubā.

"Neredzu vispār ne mazāko iemeslu domāt par citām darbībām. Viņš ir un paliek basketbola kluba "Ventspils" prezidents," portālam pauda basketbola kluba valdes loceklis Ralfs Pleinics.

Lembergs gan pagājušās nedēļas piektdienā paziņoja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) valdei, ka aptur savu darbību organizācijā. Politiķis bija LOK individuālais biedrs un Izpildkomitejas loceklis.

Savukārt Latvijas Basketbola savienības (LBS) vadība iepriekš neuzskatīja, ka tās saistība ar organizācijas nepastāvīgo padomes locekli Aivaru Lembergu varētu ietekmēt LBS darbību, tāpēc Lembergs sākotnēji saglabājis savu lomu savienībā. Taču tā kā viņš vairs nav "Ventspils" pārstāvis, viņš vairs nevar būt padomē, jo kā neasociētie biedri tajā tiek vadošo četru klubu deleģētie pārstāvji.

Basketbola klubs "Ventspils" kopš Latvijas neatkarības atgūšanas bijusi vistitulētākā pašmāju vienība, desmit reizes triumfējot Latvijas Basketbola līgā (LBL), kā arī 2019. gadā izcīnot čempionu titulu pirmajā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!