Foto: F64
Latvijas basketbola klubs "Ventspils" Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas ceturtdaļfināla izšķirošajā, trešajā, spēlē šodien savā laukumā tiekas ar Ungārijas komandu Solnokas "Olaj KK".

Spēle Ventspilī sāksies plkst.19. Maču tiešraidē būs iespējams vērot portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Lattelecom" Interaktīvās televīzijas 411.kanālā "Sportacentrs.com TV".

Abu komandu pirmajā spēlē pagājušās nedēļas otrdienā "Ventspils" uzvarēja savā laukumā ar rezultātu 82:63, bet otrajā mačā divas dienas vēlāk izbraukumā zaudēja ar 76:82.

Līdz ar to sērijā līdz divām uzvarām pašlaik rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Eiropas Izaicinājuma kausa pusfinālā "Ventspils" un "Olaj KK" pāra uzvarētāji spēkosies ar Turcijas vienību Stambulas "Bešiktaš Milangaz", kas ceturtdaļfinālā ar 2-0 pārspēja Vācijas klubu Artlandas "Dragons". Šī dueļa pirmajā mačā "Bešiktaš Milangaz" izbraukumā uzvarēja ar 74:73, bet otrajā cīņā savā laukumā bija pārāka ar 77:63. Kā ziņots, sezonas sākumā "Bešiktaš Milangaz" sastāvā spēlēja arī NBA zvaigzne Derons Viljamss.

"Ventspils" komanda turnīra otrajā posmā - "Top 16" sacensībās - spēlēja I apakšgrupā, kurā ar četrām uzvarām sešās spēlēs izcīnīja pirmo vietu. Savukārt "Olaj KK" basketbolisti J grupā ar trijiem panākumiem ieņēma otro pozīciju.

"Olaj KK" komanda Eiropas Izaicinājuma kausā iekļuva no kvalifikācijas mačiem, kuros divu spēļu summā (69:77 un 69:57) pieveica Somijas klubu Tamperes "Tampereen Pyrinto".

Regulārajā sezonā Ungārijas klubs izcīnīja četras uzvaras un ierindojās otrajā vietā H grupā, atstājot aiz sevis Pāvela Veselova pārstāvēto Kipras klubu Nikosijas "Keravnos" un agrāko franču lepnumu Po "Elan Bearnais", bet priekšā palaižot Artlandas "Dragons".

Savukārt "Top 16" turnīrā "Olaj KK" komanda uzvarēja visās mājas spēlēs, bet zaudēja visus mačus izbraukumā.

Jau vēstīts, ka arī pagājušajā sezonā "Ventspils" basketbolisti spēja iekļūt Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas ceturtdaļfinālā, kad sērijā līdz divām uzvarām ar 1-2 zaudēja Beļģijas komandai Ostendes "Telenet".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!