Foto: F64

Latvijas basketbola klubi "Ventspils" un "VEF Rīga" šodien sāk dalību Eiropas kausa izcīņas pirmajā posmā.

Kā pirmie laukumā dosies valsts vicečempione "VEF Rīga", kas plkst.18.30 pēc Latvijas laika izbraukumā tiksies ar sava kādreizējā trenera Rima Kurtinaiša vadīto spēcīgo Krievijas klubu Maskavas apgabala "Himki". Sākot ar otro puslaiku, maču tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls, bet visa spēle būs vērojama LTV mājaslapā.

Citās D apakšgrupas pirmās kārtas spēlēs šodien Turcijas komanda Stambulas "Bešiktaš" uzņems Ļubļanas "Union Olimpija" vienību no Slovēnijas, bet Ungārijas klubs Solnokas "Olaj KK" savā laukumā tiksies ar Krievijas komandu Sanktpēterburgas "Zeņit".

"VEF Rīga" komandai šajās sacensībās izvirzīts uzdevums pārvarēt pirmo turnīra posmu. Sacensībās vienība startē piekto gadu pēc kārtas.

Latvijas klubs pirms tam šosezon izcīnījis divas uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlēs, bet VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) divos mačos panākumus un zaudējumus dalījis uz pusēm.

Savukārt valsts čempione "Ventspils" plkst.19 savā laukumā tiksies ar Podgoricas "Budučnost Voli" vienību no Melnkalnes, kas ir spēcīgākais klubs savā valstī. Spēli tiešraidē demonstrēs "Sportacentrs.com TV".

Pārējās F apakšgrupas cīņās šodien Karšijakas "Pinar" klubs no Turcijas uzņems Saloniku PAOK komandu no Grieķijas, bet Polijas vienība Zelona Guras "Stelmet" savā laukumā spēkosies ar Krievijas klubu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

"Ventspils" komandai šajā turnīrā nav izvirzīts konkrēts uzdevums, jo Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā tā atgriezusies pēc sešu gadu pārtraukuma, iepriekšējās sezonās regulāri startējot Eiropas Izaicinājuma kausā.

Šis mačs ventspilniekiem būs pirmais atjaunotajā mājas spēļu zālē, kur uzklāta jauna grīda, uzstādīti jauni tablo, kā arī atjaunotas un uzlabotas tribīnes.

"Ventspils" komanda pirms tam šosezon guvusi divas uzvaras LBL turnīrā.

"Ventspils" komanda Eiropas kausam kvalificējās kā iepriekšējās sezonas Latvijas čempione, bet "VEF Rīga" saņēma īpašo uzaicinājumu uz ULEB Eirolīgas kvalifikāciju, ko nespēja pārvarēt un automātiski saņēma vietu Eiropas kausā.

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas līdz 17.decembrim izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru laika posmā no 2015.gada 6.janvāra līdz 3.martam.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 2015.gada 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./16.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Iepriekšējā sezonā Eiropas kausā triumfēja Spānijas komanda "Valencia Basket", kas finālā pieveica Krievijas vienību Kazaņas "Unics". Līdz ar to "Valencia Basket" automātiski kvalificējās ULEB Eirolīgas turnīram, bet "Unics" iepriekš pārvarēja ULEB Eirolīgas kvalifikāciju un arī spēlēs Eiropas spēcīgāko komandu turnīrā.

No Latvijas komandām iepriekšējā sezonā "VEF Rīga" nespēja pārvarēt turnīra pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!