Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Goldensteitas "Warriors" klubs pirmdien izcīnīja uzvaru piektajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas spēlē, pirmo reizi izvirzoties vadībā sērijā pret Bostonas "Celtics" komandu.

"Warriors" vienība mājās uzvarēja ar rezultātu 104:94 (27:16, 24:23, 24:35, 29:20), sērijā panākot rezultātu 3-2. Bostonas komanda pirmo reizi šo izslēgšanas spēļu laikā zaudējusi divus mačus pēc kārtas.

Goldensteitas komandai lieliski padevās spēles ievads. "Warriors" basketbolisti ar mērķtiecīgu saspēlēšanos atrada brīvus metienus, kā arī precīzi spēlēja aizsardzībā, negaidīti attīstot 16 punktu lielu pārsvaru (24:8).

Viesi no Bostonas nepieļāva lielāku deficītu, taču ilgstoši nespēja realizēt tālmetienus, aizmetot garām savus pirmos 11 trīspunktniekus. Otrās ceturtdaļas noslēguma daļā "Celtics" komanda beidzot trāpīja trīs "trejačus" pēc kārtas. Taču izcilu sniegumu demonstrēja Endrū Viginss, kurš ar vairākiem caurgājieniem bija sakrājis jau 16 punktus, nodrošinot mājiniekiem pirms pārtraukuma vadību ar 51:39.

Otrā puslaika sākumā "Celtics" vienība izmainīja spēles ritējumu. Ļoti agresīva spēle aizsardzībā palīdzēja Bostonas komandai gūt desmit punktus pēc kārtas. Drīz sekoja arī vadības maiņa (55:58), "Celtics" vienībai paildzinot trāpīto tālmetienu sēriju līdz deviņiem trīspunktniekiem pēc kārtas. Svarīgos brīžos metienus gan realizēja Klejs Tompsons, bet ceturtdaļu ar "sirēnlauzi" noslēdza Džordans Pūls, palīdzot Goldensteitas komandai atgūt vadību (75:74).

Stefenam Karijam atpūšoties ceturtās ceturtdaļas ievadā, mājinieki veica izšķirīgo izrāvienu, kuru veicināja ļoti nadzīgais Pūls. Triju minūšu laikā rezultāts bija kļuvis jau 85:74. Savukārt viesi sāka pieļaut gan nevajadzīgas kļūdas, gan nespēja vairs mērķtiecīgi uzbrukt pret laukuma saimnieku vājākajiem aizsardzības spēlētājiem. Stefenam Karijam mača izskaņā turpinājās likstas ar tālmetienu realizāciju, taču Viginss un Garijs Peitons otrais noveda maču līdz "Warriors" komandai labvēlīgam iznākumam.

Uzvarētāju labā Endrū Viginss atzīmējās ar 26 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām nospēlētās 43 minūtēs. Klejs Tompsons pievienoja 21 punktu, Peitons sakrāja 15 punktus, bet Stefens Karijs netrāpīja nevienu no deviņiem tālmetieniem, toties piebalsoja ar 16 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. "Warriors" komandas līderis pirmajās četrās sērijas spēlēs bija vidēji guvis 34,3 punktus.

Bostonas komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 27 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija Džeisons Teitums. Markuss Smārts atzīmējas ar 20 punktiem, bet Džeilens Brauns tika pie 18 punktiem un deviņām bumbām zem groziem.

Bostonas komanda uzņems sērijas sesto spēli, kas notiks ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!