Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas "Wizards" uz Losandželosas "Lakers" pirmdien aizmainījusi japāņu uzbrucēju Rui Hačimuru, vēsta "The Athletic" basketbola apskatnieks Šems Šaranja un ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

Hačimura devies uz Losandželosu, bet pretējā virzienā uz Vašingtonu nu ceļos aizsargs Kendriks Nans un vairākas nākotnes draftu otrās kārtas izvēles tiesības.


Šosezon Hačimura galvaspilsētas komandas rindās vidēji mačā ir guvis 13 punktus, kā arī sakrājis 4,3 atlēkušās bumbas un 1,2 rezultatīvas piespēles. Japānas basketbolists 2019. gada draftā tika izvēlēts ar devīto numuru.

Tikmēr 27 gadus vecais aizsargs Nans 39 mačos caurmērā atzīmējies ar 6,7 punktiem.

Kā vēsta Vodžnarovskis, 24 gadus vecais Hačimura starpsezonā nespēja vienoties ar "Wizards" par debitanta līguma pagarināšanu, turklāt viņa vērtība Vašingtonas kluba vadības acīs esot samazinājusies pēc Kaila Kuzmas progresa.

Savukārt "Lakers" piesaistījusi Hačimuru ar domu ar viņu vasarā parakstīt jaunu līgumu. Uzbrucējs vasarā kļūs par ierobežoti brīvo aģentu.

"Wizards" ar 20 uzvarām 46 spēlēs ieņem 12. vietu Austrumu konferencē, bet "Lakers" ar 22 uzvarām 47 cīņās ir 12. vietā Rietumu konferencē.

Porziņģis tikmēr ārstē potītes savainojumu un nevarēs spēlēt pāris nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!