Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Vašingtonas "Wizards" svētdien izbraukumā zaudēja Bruklinas "Nets" komandai, viesu galvenajam trenerim Skotam Bruksam pēc spēles uzsverot Dāvja Bertāna nozīmi vienībā.

"Wizards" pretiniekiem piekāpās ar rezultātu 106:113 (30:25, 26:38, 27:25, 23:25), bet Dāvis Bertāns izlaida pirmo spēli ikra savainojuma dēļ.

Vašingtonas klubs trīs minūtes pirms pamatlaika beigām pietuvojās līdz rezultātam 102:103, bet tad svarīgu "slam dunk" ar sodu izpildīja Nikolass Klakstons. Savukārt Kairijs Ērvings mājinieku pārsvaru palielināja jau līdz +6, vairs neļaujot "Wizards" komandai atspēlēties.

Uzvarētāju rindās 28 punktus sakrāja Ērvings, bet Džeimss Hārdens atzīmējās ar 26 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt viesu labā Rasels Vestbruks sakrāja "triple-double" (29 punkti, 13 rezultatīvas piespēles, 13 bumbas zem groziem), bet Aleksandrs Lens guva 20 punktus.

"Wizards" komanda, spēlējot bez trīspunktnieku meistara Dāvja Bertāna, trāpīja vien septiņus no 21 tālmetiena. Komandas galvenais treneris Skots Brukss pēc spēles arī uzsvēra, ka "Wizards" uzbrukumā trūcis plašums, kas piespiedis komandas līderim Bredlijam Bīlam pirmajā ceturtdaļā trīsreiz nopelnīt piezīmes uzbrukumā.

Brukss arī neslēpa, ka bez Bertāna ierindā vienība ir vēl vājāka tālmetienu izpildītāja.

"Tā nav mūsu komandas stiprā puse," atzina speciālists. "Visu sezonu neesam labi metuši pa grozu. Domāju, ka esam labāki metienu izpildītāji, taču vairāk nekā puse sezonas ir garām un mēs esam 28. vietā trīspunktnieku precizitātē. Taču joprojām var uzvarēt šādu spēli. Mums bija tāda iespēja, lai gan trāpījām tikai septiņus tālmetienus. Jāgūst punkti soda laukumā un ar soda metieniem."

"Nespēlējot DB [Dāvim Bertānam], mums potenciāli trūkst deviņi izpildīti tālmetieni. Pret šo komandu viņš izmeta desmit un 12 tālmetienus, trāpot trīs un četrus. Viņš varēja trāpīt vairāk, bet viņa atrašanās laukumā piespiež pretiniekiem viņu segt un paver iespējas citiem," klāstīja Brukss.

"Wizards" komanda ar 15 uzvarām 41 spēlē ieņem 13. vietu Austrumu konferencē. Basketbolisti otrdien viesosies pie Ņujorkas "Knicks" vienības, bet Bertāns savainojuma dēļ nespēlēs aptuveni divas nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!