Latvijas basketbolists Artūrs Žagars nav pieteicies uz 2020. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftu, raksta Ziemeļamerikas sporta medija ESPN drafta analītiķis Džonotans Givonijs.

Žagars pieteicās uz 2019. gada draftu un pārbaudīja interesi par sevi, taču galu galā tomēr atsauca savu kandidatūru. Šī sezona Žagaram Spānijas kluba Badalonas "Joventut" sastāvā izvērtās diezgan saraustīta, kas lielā mērā saistīts ar dažādām veselības problēmām.

Spānijas spēcīgākajā līgā latvietis nospēlēja 21 spēli, vidēji laukumā pavadot deviņas minūtes, gūstot 2,5 punktus un izdarot 1,5 rezultatīvas piespēles. Sezonas rekords viņam bija 16 punkti nepilnās 18 minūtēs mačā februārī. Savukārt ULEB Eiropas kausā latvietis vidēji spēlēja nepilnas 11 minūtes, guva 2,7 punktus un izdarīja 1,8 piespēles.

Žagars aizvadīja veiksmīgu debijas spēli Latvijas valstsvienībā, gūstot 13 punktus, izcīnot piecas atlēkušās bumbas un izdarot trīs piespēles, taču tas neglāba no dramatiska zaudējuma divos pagarinājumos Bulgārijai.

NBA draftu prognozēs "nbadraft.net" Žagaru ierindoja otrajā kārtā, piešķirot viņam 51. vietu.

Jau vēstīts, ka Žagara vienaudzis Artūrs Kurucs pieteicies 2020. gada NBA jauno spēlētāju draftam. "VEF Rīga" komandas labā Latvijas-Igaunijas basketbola līgā un Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā Kurucs vidēji mačā izcēlās ar 13,0 punktiem, trāpot 40,3% tālmetienu, kā arī 2,5 rezultatīvām piespēlēm.

Kurucam šobrīd spēkā ir līgums ar "Baskonia" vienību, kas 2015. gadā ar Kurucu vienojās par astoņus gadus ilgām līgumsaistībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!