Lietuvas basketbola čempionvienības Kauņas "Žalgiris" ģenerālmenedžeris Pauļus Motiejūns atzīst, ka ULEB Eirolīgas klubiem nākamsezon būs mazāka finansiālā rocība, kā arī tiem derētu vienoties par zemāku algu izmaksu spēlētājiem, vēstī portāls "eurohoops.net".

Lietuvas basketbola līgas (LKL) sezona koronavīrusa Covid-19 dēļ tika apturēta 13. martā, tāpēc par kaimiņvalsts čempioniem tika noteikts tobrīd vadībā esošais "Žalgiris". Savukārt sezona vēl nav atcelta Eiropas augstākajam klubu basketbola čempionātam ULEB Eirolīgai, kurā Kauņa vienība atrodas devītajā pozīcijā jeb tieši vienu vietu ārpus izslēgšanas spēlēm.

Motiejūns kluba podkāstā izteicies, ka galvenais uzvedums ir šo 2019./2020. gada Eirolīgas sezonu izspēlēt līdz galam. Lai gan funkcionārs pieļauj, ka tā tomēr tiks atcelta, viņš norādīja uz brīvo vietu kalendārā, ko radījušas atceltās olimpiskās spēles.

"Sezonas atcelšana ir viens no visiem iespējamajiem scenārijiem," atzina funkcionārs. "Taču mēs nekavējoties paziņojām, ka to pat neapsveram. Mēs meklējam veidus, kā pabeigt sezonu."

Eirolīga – līdzīgi kā Nacionālā basketbola asociācija (NBA) – pieļauj atlikušo maču aizvadīšanu kādā vienā, konkrētā pilsētā.

"Žalgiris" vienība sezonas pārtraukuma dēļ mājup palaida ārzemju spēlētājus. Motiejūns gan uzskata, ka atlikušo maču aizvadīšana bez amerikāņiem nebūtu optimāls variants.

"Pieņemu, ka tā ir iespējamība, bet kā gan izskatītos komandas? Tad tas vairs nav tas pats čempionāts. Tika veidota komanda un ar to vēlies pabeigt sezonu. Mēs beidzot atradām ķīmiju pēc slikta sezonas nogriežņa," sprieda lietuvietis.

Lai gan kluba ģenerālmenedžeris uzskata, ka par to runāt pāragri, Motiejūns neslēpa, ka Eirolīgas vienību budžeti nākamsezon būs mazāki.

"Domāju, ka pāragri par to runāt. Būs vairāki viļņi un šis ir pirmais. Mums vajadzēs vienoties par līgumu pamazināšanu. Eirolīga šobrīd veic pārrunas ar Eirolīgas spēlētāju asociāciju (ELPA). Redzēsim, kāds būs rezultāts. Budžeti, cenas un algas saņems triecienu un tām būs jābūt mazākām. Taču šobrīd nav par to jārunā," izteicās Motiejūns.

Serbijas basketbola aģents Miško Raznatovičs piektdien atklājis, ka Eirolīgas vadība klubiem devusi ieteikumu apmaksāt 67% no spēlētājiem paredzētajām algām 2019./2020. gada sezonai. Savukārt ELPA spēlētāju vārdā izteikusi vēlmi saņemt 80% atalgojuma.

Šobrīd koronavīrusa Covid-19 dēļ Eiropā nenorisinās profesionāls basketbols, bet vairāku vadošo nacionālo čempionātu vadītāji vēl sezonu pilnībā nav atcēluši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!